Cadzand-Bad en Domburg, twee heilzame zeebadplaatsen

Domburg en Cadzand-Bad zijn de enige Nederlandse badplaatsen die voldoen aan de kwaliteitscriteria van het Europäischen Heilbäderverband voor Thalassotherapie. De ligging aan zee is gezond voor lichaam en geest. Naast therapie- en wellnessactiviteiten, bieden de twee heilzame zeebadplaatsen met hun strand-, duin- en polderlandschappen, sportieve, culturele en culinaire activiteiten.

Het predikaat heilzaam krijgt een badplaats alleen als de heilzame werking van zeewater, het klimaat, en de bodemproducten is onderzocht en heilzaam is verklaard. Het aanbod aan vitaliteit- en wellness activiteiten, therapieën en arrangementen maken het plaatje compleet.

Domburg

Domburg

Een natuurlijke en gezonde omgeving

Zeewater, zeelucht, klimaat en bodemproducten spelen een belangrijke rol voor de badstatus. Het zeewater bij Domburg is onderzocht door het instituut SGS Institut Fresenius. De zee blijkt door een bijzondere samenstelling en door fysieke eigenschappen voldoende “Sole” (zout) te zijn voor de kwalificatie “helend water”. Domburg, liggend aan zee met de zuivere lucht en heilzaam water, biedt mogelijkheden voor balneo(water)therapieën en thalasso toepassingen die op preventie en herstel gericht zijn.

Meer over Domburg

Z-life Cosmetics

Z-Life

Een aantal Zeeuwse producten, zoals lamsoor, zeekraal en de Zeeuwse oester is door C&C Laboratories op hun heilzame werking onderzocht. De producten bevatten beschermende en helende ingrediënten en essentiële vetzuren die goed zijn voor de huid. De producten van Z-life Cosmetics speelt hierop in. Door het gebruik van de extracten van Lamsoren en Zeekraal, Mosselschelpen, Oester DNA, Herderstasje en Akkerpaardenstaart in de producten levert Z-life een echte bijdrage aan de verbetering van de huid.

Z-life Cosmetics

Faciliteiten

Domburg en Cadzand-Bad hebben een breed aanbod van wellness- en therapiemogelijkheden. Zand, zon en het koude zeewater staan centraal in ontspanningsmassages en detoxkuren. Naast programma’s in de buitenlucht en op het strand zijn er arrangementen in hotels en in yogacentra.

DOMBURG CADZAND 
Yogabee Hotel De Blanke Top 
Yoga by the sea Strandhotel Cadzand-Bad 
Zeeland Wellness Domburg  Noordzee Hotel & Spa 
Yoga Domburg  Hotel De Wielingen 
Massagepraktijk Domburg  Massage praktijk Ishi 
Knapp Skincenter en City Spa  Rond Zijn
Rituals  La Cordelle Bezinningscentrum 
Badhotel / Vitaal aan Zee  Augin Yoga Centrum 
Kuur & Beautycentrum De Parel  Ann Fremouw huidverzorging 
Beach Fitness Mirjam Rasenberg  Dru Yoga ‘t Zwin