Brouwersdam concert at the Sea

Damspel

Bezoek je de Kabbelaarsbank, de zandplaat aan de Brouwersdam, dan kom je her en der Qr-codes tegen. Zomaar in het wild op een rotsblok, een paaltje een toiletgebouw of midden op de weg. Deze qr-codes zijn daar aangebracht als onderdeel van het zogenaamde Damspel. 

Het Damspel is een leuk en uitdagend spel om de omgeving van de Brouwersdam eens goed te verkennen. Je hebt er alleen een smartphone met een QR-reader voor nodig. Het Damspel speel je door het scannen van QR-codes, die over de Kabbelaarsbank verspreid zijn. Je kunt dit spel alleen spelen maar ook in teams, om zo de strijd aan te gaan over wie de meeste kennis heeft van de Brouwersdam.

Hoe werkt het? 

Je legt een route af die je ook weer richting het beginpunt stuurt. Na het scannen van de QR codes krijg je diverse vragen over de Brouwersdam, de natuur en de omgeving. Door deze goed te beantwoorden, ontvang je aanwijzingen om de route zo snel mogelijk af te leggen. Als je een vraag fout beantwoordt, kan je ook de verkeerde kant opgestuurd worden.

De snelste tijd wint!

De aard van het spel is het gezamenlijk te voet ontdekken van de Kabbelaarsbank. Verspreid over het gebied vind je meerdere QR codes. Deze sturen je door bos, duin en strand. Het doel is om de tegenpartij te snel af te zijn en uiteindelijk de snelste tijd neer te zetten. Ga de strijd aan en kom als eerste bij het eindpunt aan als echte Brouwersdamkenner! 

Spelen?

Je kunt het spel starten aan de Middelplaat op de Kabbelaarsbank. Parkeer je auto bij het Zeil & Surfcentrum Brouwersdam. Daar tref je ook een aanwijzing op het informatiebord, waar je het spel kan starten.

Veel plezier!

Gerelateerde tags: