Dirksland Boom Vliet

Dirksland

Het dorp Dirksland op het eiland Goeree-Overflakkee heeft een kenmerkende toren. Van ver zie je toren van de Gotische kerk boven het dorp uitsteken. Dirksland wordt voor het eerst vermeld rond 1229, het is het oudst vermelde gebied van het latere eiland Overflakkee. Pas vele jaren, en overstromingen, later wordt het gebied een echte plaats. Het dorp Dirksland is eind 15e eeuw ontstaan.

Dirksland Nederlands Hervormde Kerk

Rond diezelfde tijd is de kerk in het oude centrum van het dorp gebouwd. Aan de de kerkring liggen verschillende oude panden. De Gotische kerk is een van de best bewaard gebleven kerken op het eiland.

Dirksland_molen_De_Eendracht

Molen De Eendracht is een ronde, bakstenen stellingmolen. De Eendracht werd en wordt nog steeds gebruikt voor het malen van graan. De molen ligt aan de Vroonweg en is te bezoeken als deze draait of op afspraak.

Dirksland Watertoren

Een ander markant gebouw in de buurt van het dorp is de watertoren. Deze werd gebouwd tussen 1939 en 1941. De toren is 62,5 meter hoog en is lange tijd de hoogste watertoren in Nederland geweest. Het bouwwerk is ontworpen door architect J. Gerber en gebouwd in de stijl van de Delftse School. De watertoren is tussen 2007 en 2009 als restaurant in gebruik geweest, maar staat tegenwoordig leeg.

Evenementen

Het dorp Dirksland heeft een belangrijke rol in de regionale gezondheidszorg. Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis is het belangrijkste ziekenhuis in de region.

in de polders van Dirksland wordt in mei de TrekkerTrek Familiedag gehouden. Een dag vol met ronkende motoren van trekkers die zoveel mogelijk gewicht over een baan proberen te trekken. Daarnaast zijn er nog allerlei activiteiten op het terrein. Kijk voor dit en andere evenementen in en rond Dirksland op onze evenementenkalender.