Goedereede

Mindervaliden

Ook voor mindervalide mensen is de Kop van Goeree zeker geschikt. Er wordt veel aandacht besteed aan het toegankelijk maken van de stranden voor gasten met een beperking. Naast aangepaste duinovergangen, zijn er verharde (betonnen) paden tot op het strand gemaakt, en zijn er speciale rolstoelen waarmee onze gasten het strand op kunnen, ook wel strandrolstoelen genoemd. Ook beschikt het VVV-kantoor in Ouddorp over ontheffingskaarten voor het berijden van de strandovergangen. Hieronder leggen we het aan je uit. 

Ontheffingskaarten

Voordat je op het Ouddorpse strand bent moet je vaak nog een duinovergang over lopen/rijden. Voor mensen die in-/mindervalide zijn is dit soms onmogelijk, en daarom zijn er ontheffingskaarten te leen bij het VVV-kantoor in Ouddorp. Met deze kaart heb je ontheffing voor het berijden van aangewezen duinovergangen, en kun je parkeren bij enkele strandpaviljoens. De ontheffingskaart is alleen officieel geldig wanneer men in het bezit is van een invalidenparkeerkaart. Beide kaarten moeten duidelijk zichtbaar op het dashboard gelegd worden. Deze speciale kaart is tegen betaling van € 20,- borg te gebruiken voor maximaal 14 dagen.

Strandrolstoelen

Bij een aantal Ouddorpse strandpaviljoens zijn gratis strandrolstoelen te gebruiken. Met deze speciale rolstoel met dikke luchtbanden kun je gemakkelijk(er) over het zandstrand rijden. Je kunt terecht bij:

  • Strandcafé De Zeester, Oosterduinpad, Ouddorp     (0187-681419)
  • Strandpaviljoen Paal 10, Westerduinpad, Ouddorp   (0187-681429)
  • Strandpaviljoen C-side, ’t Flaauwe Werk, Ouddorp   (0187-681984)
  • Strandtent Iloon, duinpad 3e Blok, Ouddorp            (06-23320941)
  • Strandpaviljoen De Kous, Brouwersdam, Ouddorp   (06-22695903)

Reserveren is verstandig omdat op elke locatie maar één strandrolstoel te gebruiken is.

Gerelateerde tags: