Header Vuurtoren Ouddorp

Proef Zeeland op Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee is een (Zuid-Hollands) eiland van kust, rust, natuur en ruimte. Op de grens van Zuid-Holland en Zeeland ligt, omgeven door het water van Noordzee, Grevelingen en Haringvliet, een soort van kaleidoskoop van landschappen: polders, duinen, gorzen, slikken en zandplaten. Intiem zandwallenlandschap naast open akkers en oude half vergeten dijkjes naast de moderne techniek van de Deltawerken.

Goeree-Overflakkee is een veelzijdig eiland. Aan de Grevelingendam en de Brouwersdam kan heerlijk worden gerecreëerd: zwemmen, (kite)surfen, duiken, vissen en zeilen en o.a. in Ouddorp en Middelharnis kan uitgebreid worden gewinkeld.

Op de Kop van Goeree vinden de vele gasten een comfortabele kampeerplaats of een gezellig ingerichte vakantiewoning en natuurlijk komen ze voor het strand. (Te) Druk op een mooie zomerdag? Je moet het met eigen ogen gezien hebben: bij werkelijk alle strandovergangen, 5 minuten naar links of naar rechts wandelen en je zit bijna alleen op het strand; ongelofelijk!

"Van de Punt naar de Plaat" wordt verbonden door een groot fietsknooppuntennetwerk en wil je naar "de overkant", fiets dan bijv. over het sluizencomplex van de Haringvlietdam bij Stellendam. Het Haringvliet ligt tussen de Zuid-Hollandse eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Aan de ene kant zicht op de Noordzee en aan de andere kant op het Haringvliet. Dit vormt van oudsher de belangrijkste afvoerweg van rivierwater van Rijn, Maas en Waal. Circa 60% van het Nederlandse rivierwater wordt via de Haringvlietsluizen afgevoerd en wordt daarom ook wel "de kraan van Nederland" genoemd.

Op culinair gebied heeft Goeree-Overflakkee ook heel veel te bieden. Vanaf de visafslag te Stellendam wordt de gehele regio voorzien van verse vis; elke vrijdag brengen de viskotters daar de mooiste vis aan de wal. De Stellendamse garnaal geniet wereldwijde bekendheid; kan ook niet anders......van die lekkere kleine, grijs-roze garnaaltjes en dan verwerkt in een smakelijke garnalencocktail met een romige cocktailsaus.....

Proef het allemaal op Goeree-Overflakkee!

Gerelateerde tags: