HomeHome
Visit
Wat te doen
Routes
Vindt hier alle routes in Zeeland. Wandelend, fietsend of te paard!

Routes in Zeeland

Zeeland, land in zee. Een land van overkanten en de mooiste routes. Ontdek Zeeland op de fiets, wandelend, varend of met je paard. Steek over van de ene kant naar de andere met een Zeeuws pontje. De routes van het fietsknooppuntennetwerk of onze eigen routes brengen je overal. 

Fietsroutes

Zeeland is een fietsland. Je kunt hier buitendijks fietsen, op de rand van land en water. Al fietsend zie je de schepen voorbij varen. In het voorjaar fiets je over de bloemdijken in de Zak van Zuid-Beveland. Stel zelf je fietsroute samen aan de hand van het fietsknooppuntensysteem. Je bepaalt zelf waarheen je gaat en hoe lang je onderweg bent. Of bekijk onze eigen fietsroutes! Je kunt de fietsroutes hier downloaden en delen met je medereiziger. 

Mountainbikeroutes

Maak kennis met de opspattende Zeeuwse klei of het rulle zand van de Zeeuwse stranden. In Zeeland liggen verschillende mountainbike routes. Bijvoorbeeld in de Boswachterij bij Westenschouwen kun je door duingebied en bossen scheuren op je mountainbike. Je kunt ook de grens over. In Zeeuws-Vlaanderen ligt mountainbikeroute De Rode Lus die deels door Vlaanderen gaat.

Wielrenroutes

Ook voor de racefiets hebben we sportieve routes in Zeeland. Je kunt hier fietsen over de kasseien, door de polders en diverse bruggen en dijken. Wist je dat er verschillende wielrenroutes zijn vernoemd naar bekende Zeeuwse wielrenners? Bekijk hier de wielrenroutes in Zeeland

Voor ieder wat wils

Fietsen in Zeeland

Wandelroutes

Doe wandelschoenen aan, neem eventueel je Nordic Walking stokken mee en ontdek Zeeland te voet. Zoek je eigen wandelroute uit via onze eigen wandelroutes! Je kunt de wandelroutes hier downloaden en delen met je medewandelaars, super handig! Bij elke route worden de afstand en de bezienswaardigheden weergegeven. 

Paardrijroutes

De ruiterroutes in Zeeland doorkruisen de hele provincie. Galoppeer over de Zeeuwse stranden met je paard. Neem een route door het bos en duingebied. Er zijn ruiter- en menroutes op stille paden en wegen. Zodat jij en je paard ongestoord kunnen stappen.

Vaarroutes

Aan water is in Zeeland geen gebrek en op vele plekken kan je daar heerlijk varen. Om je weer veilig aan land te brengen vind je hier diverse vaarroutes in Zeeland. Ben je op zoek naar een zeilboot, sloep of kajak om te huren? Bekijk dan hier de bootverhuur in Zeeland pagina! 

Voor ieder wat wils

Ter land, ter zee of te paard