Kinderen strand ouddorp

Stranden Goeree-Overflakkee

Zo veel kilometers strand, prachtige duinovergangen, fantastische voorzieningen en bij alle Noordzeestranden in Ouddorp gratis parkeren! (Te) Druk op een mooie zomerdag? Je moet het met eigen ogen gezien hebben: ga een willekeurige strandovergang over, wandel vijf minuten naar links of rechts en je zit bijna alleen op het strand; ongelofelijk!

Ouddorp beschikt over zo’n 16 duinovergangen waarover je het strand kunt bereiken. Dit kan wandelend of per fiets. Via 5 duinovergangen kun je een strandpaviljoen bereiken voor een lekker hapje of drankje. De duinpaden zijn geasfalteerd en onderaan de duinpaden zijn grote parkeerplaatsen waar je gratis kunt parkeren.

Ontheffingskaarten

Voor mensen die in-/mindervalide zijn is het soms onmogelijk om lopend/fietsend over de duinpaden het strand te bereiken, en daarom zijn er ontheffingskaarten te leen bij het VVV-kantoor in Ouddorp. Met deze kaart heb je ontheffing voor het met de auto berijden van aangewezen duinovergangen, en kun je parkeren bij enkele strandpaviljoens. De ontheffingskaart is alleen officieel geldig wanneer men in het bezit is van een invalidenparkeerkaart. Beide kaarten moeten duidelijk zichtbaar op het dashboard gelegd worden. Deze speciale kaart is tegen betaling van € 20,- borg te gebruiken voor maximaal 14 dagen.

Strandrolstoelen

Bij een aantal Ouddorpse strandpaviljoens zijn gratis strandrolstoelen te gebruiken. Met deze speciale rolstoel met dikke luchtbanden kun je gemakkelijk(er) over het zandstrand rijden. Je kunt terecht bij: Strandcafé De Zeester, Strandpaviljoen Paal 10, Strandpaviljoen C-side, Strandtent ILOON en Strandpaviljoen De Kous. Reserveren is verstandig omdat op elke locatie maar één strandrolstoel te gebruiken is.

Beachsportvelden

Op het strand in Ouddorp en aan de Brouwersdam zijn drie unieke permanente beachsportlocaties gerealiseerd. Ook bij wat minder wind is de Brouwersdam daardoor een perfecte sportieve uitvalsbasis. Op de beachsportvelden kun je bijv. beachvolley, beachsoccer en beachtennis spelen. De locaties zijn te gebruiken door lokale bewoners en door gasten die de Brouwersdam bezoeken.

Honden

Honden zijn welkom in Ouddorp en mogen op bepaalde locaties (De Enden, Bunkerbos, Bosje Ouddorp & Kwade Hoek tussen strandpaal 6 en 7.75) ook los ‘rennen’!
Het is van 1 mei tot 1 oktober van 09.00 tot 19.00 uur tussen de strandpalen 9.50 en 11.50 en tussen de strandpalen 21.20 en 23.00 (het strand aan buitenzijde Brouwersdam bij strandpaviljoen De Kous) niet toegestaan om je hond mee te nemen naar het strand. Buiten deze zones dienen honden te zijn aangelijnd in deze periode. Vóór 9.00 uur en ná 19.00 uur mogen de honden dan ook los!!

Paarden

Het is van 1 mei tot 1 oktober van 9.00 tot 19.00 uur niet toegestaan om met paarden, pony’s of andere rijdieren het strand op te gaan

Lees verder