Dorpen van Noord-Beveland

Wissenkerke

Wissenkerke is de hoofdplaats op het eiland Noord-Beveland. Het dorp ligt centraal op het eiland en is een ideaal startpunt voor wandel- en fietstochten. Oorspronkelijk had het dorp een eigen haven, maar door ontpolderingen slibte deze dicht. Watersporters kunnen terecht in de nabijgelegen Roompot Marina.

Meer over  Wissenkerke

Kamperland

Het dorp Kamperland ligt vlakbij de Noordzee, het Veerse meer en de Oosterschelde. Dit maakt het een ideale verblijfplaats voor watersporters. Op 5 minuten rijden liggen de wereldberoemde Deltawerken. In het nabijgelegen Deltapark Neeltje Jans is een permanente expositie te vinden en is het mogelijk om een pijler van dichtbij te bekijken. 

Meer over Kamperland

Colijnsplaat

Colijnsplaat ligt aan de noordzijde van Noord-Beveland, aan de voet van de Zeelandbrug. Door de Veerse Gatdam, die in 1961 werd voltooid, raakte Veere afgesloten van de zee. De vissersvloten van Veere en Arnemuiden verhuisden daarom naar Colijnsplaat. In de vismijn in de haven wordt iedere donderdag vis geveild. Deze veiling heeft de grootste garnalenomzet van heel Nederland.

Meer over Colijnsplaat

Kortgene

Kortgene is de enige plaats op het eiland die ooit stadsrechten gekregen heeft. De oude kerktoren is het enige Middeleeuwse gebouw op het eiland, en heeft alle stormvloeden overleefd die de rest van het dorp compleet verwoest hebben. In de Hoofdstraat en de Kerkstraat is het 's zomers gezellig druk bij de diverse winkeltjes en de horecagelegenheden.

Meer over Kortgene

Kats

In Kats wonen relatief veel kunstenaars die rust en inspiratie zoeken in het dorpje. Opvallende kunstwerken verspreid over het dorp onderstrepen het kunstzinnige karakter. De mobiele kranen in de werkhaven zijn gebruikt bij de bouw van de bekende Zeelandbrug. Hierachter ligt de jachthaven met de jachtwerf.

Meer over Kats

Geersdijk

Geersdijk is het kleinste dorp van Noord-Beveland. In het verleden is het dorp verschillende keren overstroomd, maar altijd weer opnieuw opgebouwd. Het oude landbouwhaventje is een van de mooiste plekjes van het dorp. De vaarroute van het Veerse Meer loopt langs het haventje en zorgt voor een gevarieerd uitzicht.

Meer over Geersdijk