Geersdijk

Geersdijk

Geersdijk is het kleinste dorp op Noord-Beveland. Vanwege de ligging en het intieme karakter, is het een favoriete vakantiebestemming voor rust- en natuurliefhebbers. In en rond het dorp vind je dan ook verschillende mini-campings. Geersdijk heeft niet altijd op de plek gelegen waar het nu ligt. Het oude dorp Geersdijk verdween in de golven tijdens de overstroming van Noord-Beveland in 1532. Pas zo’n anderhalve eeuw later werd het huidige dorp Geersdijk opgebouwd.

Geersdijk Laat Zeeland Zien Haven van Geersdijk

Later kreeg het dorp een kleine haven voor het verschepen van landbouwproducten. Ook kon je hier op de veerboot stappen naar Zuid-Beveland. De veerdienst is in 1850 opgeheven. De haven verloor zijn oorspronkelijke functie en is tegenwoordig een vluchthaven.

Winkeltje te Geersdijk

In het centrum van het dorp is een kleine winkel uit grootmoeders tijd te vinden. Je kunt er onder meer Oud-Hollands snoepgoed, thee, koffie en wijn kopen.

 T'Hof Geersdijk

Net buiten het dorp vind je een in oude stijl herbouwde hofstede. Het is een galerie waar wisselende exposities worden gehouden van hedendaagse kunst. De hofstede heeft ook een beeldentuin en theeschenkerij.

Kinderuitje naar de kerstmarkt van Geersdijk

Door de hechte gemeenschap worden regelmatig kleinschalige evenementen georganiseerd in en rond het dorp. Kijk op onze evenementenkalender wat er te doen is in Geersdijk.