Dorpen en steden op Schouwen-Duiveland

Plan je ideale dagje uit

Toon meer

Dorpen en steden op Schouwen-Duiveland

Er is meer dan het strand op het mooie eiland Schouwen-Duiveland. Achter de brede duinen en hoge dijken liggen karakteristieke dorpjes. Dreischor is één van de mooist bewaard gebleven ringdorpen van Zeeland. En als je in de buurt bent breng dan zeker een bezoek aan De Kleine Schorre, één van de grootste wijngaarden van Nederland.

Je kunt gezellig winkelen en een terrasje pakken in de stad Zierikzee, beroemd om zijn vele monumenten, de geschiedenis is er tastbaar. Slentert eens door een oude vissersplaats als Bruinisse of maak een wandelingetje door de gezellige badplaatsen Burgh-Haamstede en Renesse. De haven van Brouwershaven, ooit een doorvoerhaven van Rotterdam, getuigt nu van hedendaags zeilplezier, het Martieme verleden wordt aanschouwelijk gemaakt in het Brouws Museum.