Brouwershaven

Welkom in Brouwershaven..

Brouwershaven is een gezellig klein stadje wat gelegen is aan het Grevelingenmeer en is nu een centrum voor watersport en recreatie. Het is dan ook erg populair bij de watersporters. in de zomer is het gezellig druk. In het voor en na seizoen is het wat rustiger maar ook zeker niet ongezellig.

Brouwershaven ligt aan het grootse zoutwatermeer van Europa, De Grevelingen, en is nu een centrum voor watersport en recreatie. Er zijn mogelijkheden tot overnachten zowel in als rondom Brouwershaven. In de directe nabijheid ligt Den Osse, waar een bungalowpark, een camping en een groepsaccommodatie te vinden is. Ook vertrekt er vanuit den Osse een rondvaartboot: Rederij Zeeland. In de zomermaanden is er gelegenheid om mee te zeilen op een historisch zeilschip vanaf de loswal . Ook is er dan een toeristenmarkt op maandag. De haven van Brouwershaven loopt door tot in het stadje, wat een gezellige bedrijvigheid geeft. Het standbeeld van Jacob Cats kijkt uit over de markt, waaraan diverse terrasjes liggen.   

Havenplaats

Brouwershaven is een in de 13e eeuw gestichte havenplaats prachtig gelegen aan het water van de Grevelingen, een bloeiend watersportgebied in de provincie Zeeland. De geschiedenis van Brouwershaven is er een van verbondenheid met het water. Vangst van vis en schelpdieren was een belangrijke inkomstenbron. Na de watersnoodramp van 1953 kwam Brouwershaven opnieuw tot leven door de verbeterende verbindingen dankzij de Deltawerken. In deze tijd is de jachthaven gerealiseerd. 

Grote of Sint Nicolaaskerk

Aan de rand van Brouwershaven staat de imposante Grote of Sint Nicolaaskerk. Het oudste gedeelte van de kerk, het koor met omgang en kapellen, stamt uit de 15e eeuw. Vanaf de buitenkant maakt de kerk direct indruk door de grote afmetingen. Opvallend is ook de weidsheid van de ruimte bij binnenkomst. Het interieur is bijzonder licht en ruim en bezit nog veel authentieke elementen. De kerk herbergt een fraai orgel.In het hoogseizoen is de Sint Nicolaaskerk geopend voor publiek. De kerk met haar rijke kunstschatten is een bezoek waard!