Dorpen en steden

Zierikzee

Maak kennis met de rijke historie van Zierikzee. In deze charmante monumentenstad kun je naar hartenlust winkelen en eten. Het is een plaats met maar liefst 568 monumenten. Dus aan cultuur geen gebrek. Zierikzee had al in het begin van de 15e eeuw een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. De oude stadspoort geeft toegang tot de gezellige binnenstad met de vele winkeltjes en gezellige terrasjes.

Meer over Zierikzee

Renesse

Renesse een levendige kustplaats in het noorden van Schouwen-Duiveland. Tijdens de zomer bruist Renesse van energie. Dit gezellige toeristendorp heeft veel te bieden. Genieten van de zon op het strand, drankje op een van de vele terrassen of shoppen in leuke winkels. En ‘s avonds zijn er vele uitgaansmogelijkheden.

Meer over Renesse

Bruinisse

Bruinisse, gelegen aan de Grevelingen trekt als 'mosseldorp' van Schouwen-Duiveland de aandacht. De grote mossel op de haven is daar een mooi voorbeeld van. Als de boten niet op het water aan het werk zijn liggen zij in de vernieuwde haven met de letters BRU op de boeg. De oude kern van het dorp bestaat uit een zogenoemde ringkern die het centrum van het dorp vormt..

Meer over Bruinisse