Wandeling maken in Ouwerkerk

Ouwerkerk

Het dorp Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland is het oudste dorp van Duiveland. Het is een rustig dorp met een groot aantal verenigingen.

Ouwerkerk

Waarschijnlijk is het dorp in de 11e eeuw gesticht. De kerk in het midden van het dorp, is gewijd aan Geertruid. Het is een traditioneel ringdorp, met een ring huizen om de kerk heen. De kerktoren, die in de middeleeuwen werd gebouwd, is in de Tweede Wereldoorlog opgeblazen. In de jaren ‘50 zijn kerk en toren opnieuw gebouwd.

Watersnoodmuseum Ouwerkerk

Het dorp Ouwerkerk is vooral bekend vanwege het Watersnoodmuseum en het Watersnood monument. Het dorp werd tijdens de Watersnoodramp in 1953 heel zwaar getroffen, één op de zes inwoners kwam om. Het dijkgat bij Ouwerkerk was het laatste dat gedicht werd. De caissons die daarbij gebruikt werden, dienen nu als gebouw voor het Watersnoodmuseum. Jaarlijks komen tienduizenden mensen naar Ouwerkerk om het museum te bezoeken.

Vakantiehuisje Renesse

In de omgeving van het dorp liggen verschillende campings. Het is een ideale vakantiebestemming, met de Oosterschelde vlak achter de dijk en monumentenstad Zierikzee op een paar kilometer afstand. In het nabij gelegen Nieuwerkerk vind je allerlei winkels, van een bakker tot supermarkt.

Kreken Ouwerkerk

Ouwerkerk ligt middenin het Krekengebied. Het is een van de direct zichtbare gevolgen van de Watersnoodramp. Het gebied is toegankelijk gemaakt voor publiek. Er staan overal informatiepanelen met de geschiedenis en informatie over de flora en fauna. Er liggen verschillende wandel- en fietspaden door het gebied, die maken het gebied ook toegankelijk voor de minder mobiele bezoeker.