Renesse

Welkom in Renesse..

Renesse een levendige kustplaats in het noorden van Schouwen-Duiveland. Tijdens de zomer bruist Renesse van energie. Dit gezellige toeristendorp heeft veel te bieden. Genieten van de zon op het strand, drankje op een van de vele terrassen of shoppen in leuke winkels. En ‘s avonds zijn er vele uitgaansmogelijkheden.

Voor ieder wat wils

Je vindt hier lange stranden met prachtige duinen, bosgebieden, polders en natuurlijk de altijd aanwezige zee. Een verblijf in Renesse kun je net zo afwisselend maken als je zelf wilt. Dat begint al met je overnachting: je hebt de keuze uit luxe hotels, gezellige familiecampings, comfortabele pensions en met je tentje bij de boer. In het lange vakantieseizoen is er in het dorp van alles te beleven en te doen. In het seizoen komen er tienduizenden gasten in het kleine dorp. Het is volledig op deze grote populariteit ingesteld. Je kunt er dan ook op rekenen dat de gastheren en –dames er alles aan zullen doen om het je naar de zin te maken!

www.renesseaanzee.nl

Slot Moermond

Slot Moermond met haar brede oprijlaan en mooie gracht stamt uit de 13e eeuw. Het ligt omarmd door het Landgoed Moermond, een 45 hectare tellend beschermd natuurgebied. Het landgoed werd rond 1229 gesticht door Constatijn van Zierikzee. De bekendste bewoners zijn Jan van Renesse en Witte de Haamstede. Tot tweemaal toe werd het door veldslagen verwoest en weer herbouwd. Het slot is helaas niet te bezichtigen. Het wordt enkel nog gebruikt voor feesten en partijen.

Strand

Het zandstrand van Renesse is ongeveer 17 km lang en is prachtig gelezen naast de bossen van Westerschouwen. De stranden van Renesse zijn meermaals onderscheiden. Je kunt het type strand kiezen dat het beste bij je past. Zo zijn er familiestranden, watersportstranden en natuurstranden. Houd je van aktie, breng dan eens een bezoek aan een van de stranden waar je kunt kitesurfen en buggykiten.

Meer over de stranden van Renesse