Serooskerke

Serooskerke

Het dorp Serooskerke op Schouwen-Duiveland ligt vlak aan de Oosterschelde. Het ligt aan het kruispunt van de doorgaande wegen over het eiland, de N57 en de N59. Het dorp is ontstaan in de 13e eeuw. Op Walcheren ligt een gelijknamig dorp, beide Serooskerken waren in vroeger tijden eigendom van het adellijke geslacht Van Tuyll van Serooskerken. Het is een typisch ringdorp, de kerk staat in het midden met de huizen in een ring er om heen. Het hele dorp bestaat uit slechts een paar straten, het is nooit een groot dorp geweest. Het had een eigen haven, waarnaast het buurtschap De Schelphoek is ontstaan.

De Schelphoek Serooskerke

Tegenwoordig zijn het dorp Serooskerke en De Schelphoek gescheiden door de N59. Tijdens de Watersnoodramp in 1953 brak de dijk door bij De Schelphoek. De polder van Schouwen liep onder water. Bij het herstel is het natuurgebied De Schelphoek ontstaan.

Wandelpaden in Serooskerke

Buitendijks zijn er verschillende kustvogels te zien, neem wel een verrekijker mee! Rondom de de binnendijkse kreek is een gemarkeerde wandelroute en voor de kinderen is er een ‘zoek je weg wandeling’ uitgezet.

Poortvliet Schelphoek Serooskerke

Als je bij één van de VVV-Inspiratiepunten een visvergunning aanschaft, is de Schelphoek een uitstekende en zeer mooie locatie. Voor de sportvisser is hier beekforel en regenboogforel uitgezet. Rondom de kreek zijn ligweiden aangebracht en ook zwemmen is toegestaan.

Verhalenbord Nationaal Park Oosterschelde

In Hotel Restaurant De Schelphoek zit je op een unieke locatie op Schouwen-Duiveland. Nationaal Park Oosterschelde ligt aan de andere kant van de dijk en plaatsen als Renesse en Zierikzee liggen op enkele kilometers afstand.