Paardrijden op het strand

Paardrijden op Schouwen-Duiveland

In volle galop over het strand, of stapvoets door de duinen. Schouwen-Duiveland heeft een gevarieerd landschap, waar je in alle rust kunt genieten van een ontspannen buitenrit. Langs de Noordzeekust vind je brede zandstranden, glooiende duinen en dichte bossen. Iets verder landinwaarts maakt de natuur plaats voor een weids polderlandschap. Laat de teugels maar vieren!

Ruiterroute “Kop van Schouwen”

Natuurmonument ‘De Kop van Schouwen’ telt maar liefst 1.100 hectare aan bos- en duingebied, waar ruiters ruim baan krijgen. Je vindt er diverse ruiterpaden en rustige landwegen die zich prima lenen voor een tocht, ook met paard en wagen. Aan de hand van deze overzichtskaart kun je zelf een route uitstippelen. Op de kaart zijn handige startpunten gegeven waar je voldoende ruimte vindt voor het parkeren van een trailer en het in- en uitspannen van je paard. Ook vind je er informatie over de toegankelijkheid van duinovergangen en diverse handige adressen van ruitergerelateerde maneges.

De Ruiterkaart "Kop van Schouwen" is verkrijgbaar via de webshop en de inspiratiepunten op Schouwen-Duiveland.

Strand

De Noordzeekust van Schouwen-Duiveland is 21 kilometer lang en heeft de breedste stranden van heel Zeeland. Met een beetje geluk kun je hier zelfs zeehonden spotten!

Zin in een strandrit? Houd daarbij wel rekening met het seizoen. Van 15 mei tot 15 september, tussen 10.00 en 19.00 uur, zijn niet alle stranden toegankelijk voor ruiters. Op de zogenaamde natuurstranden is paardrijden wél het hele jaar toegestaan. Deze stranden vormen een aanééngesloten zone, genoeg om eens flink de benen te strekken! Niet alle strandovergangen zijn geschikt voor paarden.

Tip! check voordat je op pad gaat de waterstanden. Daarvoor kun je gebruik maken van de site: www.welkomopschouwenduiveland.nl