HomeHome
Visit
Eilanden
Zierikzee
Zien en doen

Zien en doen in Zierikzee

Ophaalbrug in Zierikzee, Schouwen-Duiveland

Zien en doen in Zierikzee

Zierikzee behoort tot de top 10 van de Nederlandse monumentensteden. Een stadswandeling is zeker de moeite waard. Deze kun je op eigen gelegenheid doen met de Stadsontdekkingstocht. Of stap op de fiets en leer alles over de geschiedenis. De stad met gids ontdekken en langs de verschillende monumenten lopen kan ook. Wat maakt Zierikzee bijzonder? Je leest het hier.

Dikke Toren

Tussen de vele monumenten die Zierikzee rijk is, neemt de Sint Lievens Monstertoren een prominente plek in. Wie Zierikzee nadert ziet de `Dikke Toren`, zoals deze reus ook wel wordt genoemd, al staan. Met zijn 62 meter torent de toren flink boven de stad uit. Het plan was tot 130 meter hoogte te bouwen. Nadat de stad verschillende tegenslagen had doorgemaakt, is de bouw gestaakt. Beklim de treden van de toren en geniet van het uitzicht over Zierikzee, het achterland en de Oosterschelde.

 

Winkelen

Tussen al die mooie panden liggen ook tal van winkels. Zierikzee heeft een fijn winkelaanbod met, naast een aantal grotere ketens, ook veel mooie boetieks waar je goed kunt slagen voor kleding en sieraden. Blaas daarna uit op een van de terrassen aan het Havenplein, of ga wat eten met uitzicht op de Haven. In deze blog lees je hoe het is om te winkelen in Zierikzee.

Jaarlijks worden in de stad verschillende evenementen gehouden. Bekijk de evenementenkalender

 

Fietsen

Zeeuwen leven achter dijken en dammen die hen beschermen tegen het water. Het fietsnetwerk in Zeeland laat veel van deze plekken zien. Verschillende fietsroutes vertrekken vanuit Zierikzee. Bijvoorbeeld de route 'fietsen langs agrarische sporen' waarbij je een beeld krijgt van het boerenleven vóór de mechanisatie. Voor doorzetters is er de Oosterschelderoute naar Burgh-Haamstede, Kamperland en via Colijnsplaat weer terug. Pal tegen de wind in op de Stormvloedkering en met de wind mee over de Zeelandbrug. Of andersom. 

Filters

Resultaten (0)