Museum Platform Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland zit vol verhalen... ontdek ze in deze 8 musea. Samen vertellen ze het verhaal van Schouwen-Duiveland, kom luisteren, kijken en beleven.

Brusea

Visserijmuseum; over de mossel van larve tot eindproduct, met oude en nieuwe kweek- en vangstmethoden. Naast het museum geven stijlkamers, klederdrachten, glas- en aardewerk in een stijlvol monumentenpand een beeld van het leven en werken van een mosselvisser.

Website Brusea

Brouws museum

Het Brouws Museum toont alle aspecten van de relatie die Brouwershaven met de zeevaart onderhield. Zij doet dat aan de hand van authentieke scheepsmodellen, boeiende maritieme schilderijen, topografische kaarten, paskaarten, prenten en nautische instrumenten.

Website Brouws museum

Cameramuseum

Het Cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar facetten tot nu toe, een ware ontdekkingstocht.

Website cameramusem

De Burghse Schoole

Museum de Burghse Schoole is een authentiek schoolgebouw van rond 1845. Het museum heeft een authentiek klaslokaal anno 1920, een lokaal rond het thema de Karolingische Ringwalburg en een lokaal voor wisselexposities en archeologische vondsten van de Kop van Schouwen.

Website De Burghse Schoole

Goemanszorg

Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg is gehuisvest in de gelijknamige, met zorg gerestaureerde 18e-eeuwse boerderij en ligt aan de rand van Dreischor. Vier hoofdthema’s van Goemanszorg: vlas, meekrap, het Zeeuwse trekpaard en de geografie van Schouwen-Duiveland.

Website Goemanszorg

Museumhaven Zeeland

Stichting Museumhaven Zeeland koopt, herstelt, behoudt en presenteert oude zeil- en motorschepen. Buiten -  aan de Oude Haven - ligt een mooie vloot schepen in de oude middeleeuwse haven van Zierikzee. De Stads- en Commerciewerf (een heuse scheepsrestauratiewerf), vormt de binnenlocatie van het museum.

Website Museumhaven Zeeland

Stadhuismuseum

Het Stadhuismuseum vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee en haar omgeving. De aantrekkingskracht schuilt vooral in de fraaie collectie en in het bijzondere gebouw. Het museum wil bezoekers informeren, maar vooral ook verrassen.

Website Stadhuismuseum

Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum geeft een beeld van wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari 1953. Het museum is gevestigd in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijk bij Ouwerkerk.

Website Watersnoodmuseum