Ik heb een band met Schouwen-Duiveland

Henk Gravestein - Havenmeester Bruinisse

,,Ik ben hier gemaakt. In 1953 heeft mijn vader geholpen tijdens de Watersnoodramp. Vanaf het moment dat mijn hersenen besef hadden, wilde ik hierheen. Het is die lucht. Die geur hier die onvergelijkbaar is met de rest van Nederland. De schrale wind die langs je heen gaat en de wolkenformaties die alle kanten opvliegen. Je zit hier gevoelsmatig zo dicht op de elementen. Dat kan ik nergens anders vinden.”.


 

Marinus Padmos - Mosselkweker

"Schouwen Duiveland is het eiland waar ik geboren en getogen ben. Omgeven door water van Oosterschelde, Grevelingen en Noordzee geniet ik van deze natuur tijdens mijn werk maar ook als ik over de buitendijkse paden fiets of loop. Ik  voel me echt thuis hier, vanwege de gemoedelijke sfeer, de rust maar ook de bedrijvigheid langs de waterkant. En wil je eens ergens heen dan sta je binnen een uur in Breda, Antwerpen of Rotterdam."


 

Vicky Honig - inwoner Zierikzee

"Opgegroeid in Burgh-Haamstede. Aan de rand van de polder wat veel mogelijkheden gaf om onze paardenhobby uit te kunnen oefenen. Ik herinner mij de tijd nog goed dat we met onze paarden op zondag of op een mooie zomeravond door de domeinen reden of over het strand van Westenschouwen galoppeerden."