De bodem spreekt: archeologie in het Stadhuismuseum

Begeleide archeologieles voor groep 7 en 8

De leerlingen maken kennis met verschillende bodemvondsten uit Schouwen-Duiveland, die zich in de collectie van het Stadhuismuseum bevinden. Tijdens het museumbezoek ontdekken de leerlingen wat een archeoloog doet en hoe hij of zij te werk gaat. Ze gaan zelf bodemvondsten onderzoeken en leren kritisch naar objecten te kijken om er informatie uit te halen. Door zelf te kijken, te voelen en gevonden voorwerpen te beschrijven, leren de leerlingen hoe een archeoloog het verleden probeert te reconstrueren aan de hand van eeuwenoude voorwerpen.

Het programma wordt begeleid door vakkundige en enthousiaste vrijwilligers die aangesloten zijn bij de Archeologische Werkgemeenschap Nederland.

Waar?

Stadhuismuseum Zierikzee
Duur programma: ca. 120 minuten
Begeleiding: 2 begeleiders per 15 leerlingen