Goemanszorg_Hophophop paardje in galop

Hop! Hop! Hop! Paardje in galop!

Begeleid museumbezoek voor groep 1 tot en met 4

Wist je dat vroeger niet de auto, maar het paard hét vervoersmiddel was? Het werkpaard moest letterlijk ‘de kar trekken’; hij was de tractor van nu.

Tijdens het museumbezoek leren de leerlingen van alles over het paard en wat voor werk het paard vroeger moest doen. Ze komen meer te weten over de hoefijzers van het paard, de travalje en over Strao, een gebruik dat je nergens ter wereld terugziet, alleen in de Westhoek van Schouwen-Duiveland.

Onder begeleiding maken de leerlingen in groepjes een paardenspeurtocht door het museum. Buiten kunnen de kinderen in de huid kruipen van het werkpaard en met een paardentuigje een kar trekken. Spelenderwijs leren de kinderen zo meer over het paard. In overleg komt de boer met zijn werkpaard naar het museum.

Als verwerkingsopdracht kunnen de kinderen in het museum zelf een paard tekenen en schilderen of op school een paard boetseren (dit is enkel mogelijk voor groep 3/4).

Het programma wordt begeleid door vakkundige en enthousiaste educatiemedewerkers

Waarom?

  • De kinderen leren het verschil zien tussen vroeger en nu, observeren het paard aandachtig en benoemen verschillende onderdelen van het paard.
  • Aansluiting bij kerndoelen: 1, 2, 40, 41, 44, 47 en 56, 58.

Waar? 

Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg
Duur programma: ca. 90 – 120 minuten
Kosten: 1 euro per kind, met een maximale prijs van 20,00.
Voor boeking en meer informatie over het programma neem contact op met Heleen van der Linde 0111-401379 / 0623288056 / [email protected]

Begeleiding: 1 begeleider per 4/5 kinderen

Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg
Molenweg 3
Dreischor
0111-402303
[email protected]