Goemanzorg Sparen en bewaren kinderactiviteiten

Sparen en bewaren in het museum

Begeleid museumbezoek voor groep 7 en 8

Tijdens deze museumles gaan de leerlingen met elkaar ontdekken waarom mensen al eeuwen dingen hebben gespaard en bewaard. Doordat mensen dingen spaarden en bewaarden kunnen wij ze nu in het museum bekijken en kunnen we ons een beeld vormen van hoe het vroeger moet zijn geweest. Ook worden enkele monumenten die zich op Schouwen-Duiveland bevinden besproken en onderzoeken de leerlingen wat monumenten te maken hebben met het thema ‘bewaren’.

De leerlingen gaan aan de hand van een speurtocht op ontdekkingstocht door het museum en leren hierbij, naast het boeren leven, ook meer over vlas. Wist je dat vlas zo sterk is dat je het niet kunt breken en dat het daarom tegenwoordig voor de vliegtuigindustrie wordt gebruikt? Als verwerking gaan de leerlingen zelf een stukje weven met vlasdraad. Dit stukje vlas wordt verwerkt in een zelfgemaakte vlasschuur. Bij de reservering kan een demonstratie aangevraagd worden.

Het programma wordt begeleid door vakkundige en enthousiaste educatiemedewerkers

Waarom?

  • De leerlingen leren over de rol van en het verhaal achter de monumenten in de omgeving, raken bekend met de functie van een museum, leren over de vlasteelt en gaan zelf creatief aan de slag met vlas.
  • Aansluiting bij kerndoelen: 40, 41, 44, 47 en 56.

Waar? 

Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg
Duur programma: ca. 120 minuten
Kosten: 1,00 per leerling met een maximum 20,00.
Voor boeking en meer informatie over het programma neem contact op met Heleen van der Linde / 0111-401379 / 0623288056 / [email protected]

Begeleiding: 3 begeleiders per groep

Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg
Molenweg 3
Dreischor
0111-402303
[email protected]