Vissershaven Bruinisse

In Bruinisse is de mosselkweek en de visserij een belangrijke bron van inkomsten. De vissersboten uit Bruinisse herken je in de haven aan de letters BRU op de boeg. Breng ook zeker een bezoek aan Brusea; hier komt de geschiedenis van de visserij aan bod en vind je een reconstructie van een visserswoning uit de 18de eeuw.

Brusea:
De (mossel) visserij staat centraal in dit museum dat een combinatie biedt van een visserijmuseum en een oudheidskamer (een voorbeeld van een voormalige visserswoning in een prachtig achttiende-eeuws pand). Er is ook aandacht voor de 'de ramp van Bru'die het dorp in 1911 trof en er wordt uitgelegd hoe de mosselhangcultuur werkt.
Tekst: Deltagids 2013

Sinds de zomer van 2010 is er in Bruinisse een prachtige jachthaven aangelegd. Deze haven in één van de vier 'thuishavens'in Nederland. De jachthaven is gelegen aan het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van Europa. Op de havenkade vind je alle faciliteiten die een waterliefhebber nodig heeft. Van jachtservice tot watersportwinkel en van supermarkt tot cafe- restaurant. Op de website van de jachthaven kun je meer informatie terug vinden. Klik hier voor de website.