Wijnhoeve de Kleine Schorre

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d'Or is er een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van deze druivenrassen zijn gebaseerd op een aantal criteria. Eén daarvan is dat ze naadloos aan zouden sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit mosselen, de Oosterscheldekreeft, de oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en de Auxerrois.

De Wijngaard
Momenteel zijn er al 40.000 wijnstokken gepland. De wijngaard is uitgegroeid tot 10 ha en is daarmee de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder én het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. Deze worden met de grootste zorg verwerkt in de 'kelder' op het terrein.

Vrienden van de Wijnhoeve
Wijnhoeve De Kleine Schorre is door zes ondernemende Zeeuwse heren opgebouwd tot een florerend Zeeuws bedrijf. Wijnhoeve De Kleine Schorre heeft een bijzondere structuur. Naast de vijf aandeelhouders zijn er ook 25 certificaathouders betrokken bij de Wijnhoeve. Bovendien heeft de Wijnhoeve een uitgebreid netwerk tot haar beschikking. Dit is het resultaat van de mogelijkheid om ook wijnstokken te leasen voor een bepaalde periode. Hiermee kan iedereen gedeeltelijk eigenaar zijn van de Wijnhoeve.

Wijnhoeve De Kleine Schorre is gelegen in het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor op het eiland Schouwen Duivenland. Met haar authentieke zwartgeteerde schuur uit 1735 is zij één van de oudste boerderijen van Dreischor.

Adres:
Zuiddijk 4
4315 PA Dreischor

Tel. 0111-401550/ 06-13446326