Schone stranden

Wat schoon is moet schoon blijven

De Zeeuwse stranden zijn al jaren de schoonste van Nederland en niet voor niets. Op de Zeeuwse stranden is een strandbeheerder actief die de stranden beheert en exploiteert. De stranden worden door de verschillende gemeenten zelf beheerd en geëxploiteerd of door een uitvoeringsinstantie die dit in opdracht van een gemeente doet. Strandwachten zorgen ervoor dat de stranden worden schoongemaakt. Alle faciliteiten op het strand zijn eigendom van de gemeenten of de uitvoeringsinstantie. Het onderhoud van de duinovergangen is in handen van de gemeenten.

Schoonste strand van Nederland

Vooral op het strand is zwerfafval één van de grootste ergernissen van mensen. Gevaarlijk bovendien, want je zult maar in een brandende peuk stappen! Nederland Schoon helpt met speciale acties bij de preventie en bestrijding van zwerfafval op en rond het strand. Het project Schoonste Strand bestaat uit twee elementen: een actiepakket met middelen om het strand schoon te houden én een beoordeling door de ANWB van alle circa 90 stranden aan de hand van een objectieve systematiek. Alle stranden in Nederland strijden daarbij mee voor de titel 'schoonste strand van Nederland'. Lees meer

Meldpunt zwerfafval

De Zeeuwse stranden zijn het schoonst van Nederland. Dat houden we graag zo. Vindt u onverhoopt toch zwerfafval op het strand? Meldt dit zo snel mogelijk bij de strandbeheerder.

Zeeuws-Vlaanderen: 06-53126290
Vlissingen: 0118-412625
Veere: 0118-555447
Noord-Beveland:  0113-371060 b.g.g. 0113-377377
Schouwen-Duiveland: 0111-452111

Foto's strand