HomeHome
Visit
Eilanden
Tholen
Stad Tholen plein

Tholen

De stad Tholen heeft een rijke historie en is een aanrader voor iedereen die Zeeland bezoekt. Tholen heeft een beschermd stadsgezicht. Naast tientallen rijksmonumenten vind je nog grote delen van de wallen en vesten terug rondom de stadskern. Ontdek wat te doen in Tholen!

Wat maakt stad Tholen bijzonder

Historisch Tholen

De stad Tholen wordt omringt door de kenmerkende stervorm van de voormalige stadswallen. Ook het Middeleeuwse stratenpatroon is nog steeds zichtbaar. Wie door de stad dwaalt, krijgt een goede indruk van hoe de burgers van Tholen vroeger geleefd hebben. Tip: één van de mooiste plekken waar dat het best zichtbaar is, is de Venkelstraat!

Bezienswaardigheden

Ben je in Tholen? Dan kun je de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk niet missen. De toren van deze kerk is maar liefst 49 meter hoog en is in Brabants gotische stijl gebouwd in de 15e en 16 eeuw.

Ook vind je in Tholen twee molens, namelijk molen De Hoop en molen De Verwachting. Molen De Hoop uit 1736 staat aan het water aan de oude stadswallen en je kunt deze elke zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur bezoeken. Molen De Verwachting is een korenmolen uit 1848 die je aan de Vlasmarkt in Tholen kunt vinden.

Wat te doen in Tholen

Oesterdam

De Oesterdam is met 10,5 kilometer de langste dam van de Deltawerken. Van een RIB Experience en paintball tot suppen en op pad met een E-chopper; aan de Oesterdam kun je allerlei activiteiten ondernemen. Op zoek naar een adrenalinestoot? Je kunt zelfs een rit in de buik van een Skyshark beleven! Ook voor een luxe overnachting en culinaire hoogstandjes hoef je aan de Oesterdam niet ver te zoeken. 

Parelroute 'Verbinding'

Zin in een interactieve wandeling? Tijdens de parelroute 'Verbinding' ontdek je de parels in Tholen. Alleen door goed te kijken en te luisteren kun je de parels ontdekken. Dit is vooral leuk met de kids!

Weekmarkt

Elke dinsdagochtend is er in de stad Tholen een weekmarkt. Dat wordt heerlijk struinen langs allerlei kraampjes dus! Benieuwd naar alle evenementen op het eiland Tholen? Bekijk onze evenementenkalender.

Wil je meer van Tholen?

Er zijn dus allerlei leuke activiteiten te doen in Tholen. Wil je graag wat langer blijven, kijk dan ook eens naar de overnachtingsmogelijkheden!

Ontdek ook

andere steden en dorpen op Tholen en Sint Philipsland