Aagtekerke

Aagtekerke is een klein dorp vlakbij Domburg en Oostkapelle. Het dorp is genoemd naar de heilige Agatha, de patrones van het dorp.

Het dorp ligt niet aan de kust, maar is een goed alternatief als je de drukkere badplaatsen wilt vermijden en toch dichtbij de kust wilt verblijven.

Dagje uit

Zwieren, zwaaien en rondjes draaien.... In Zwierelantijn kunnen kinderen tot 14 jaar klimmend en klauterend op ontdekkingstocht gaan. Bij pluktuin Hof Hazenberg kun je zelf bloemen en fruit plukken. Voor buitenritten naar het strand, de duinen en het bos ga je naar Manege Ponyhof. Kinderen kunnen een wandelpony huren. 

Fietsen en wandelen

Aagtekerke ligt tussen weilanden en akkers en is dus een goed startpunt voor een mooie wandel- of fietstocht over Walcheren. Waar je ook gaat, de kust en het water zijn nooit ver weg! Neem snel een kijkje in de webshop en koop die leuke routes vandaag nog!

Webshop

Historische molen

Vanuit zuidelijke richting vormt de houten, zeskantige Aagtekerkse korenmolen de eerste kennismaking met dit prachtige dorp. Het is de enige overgebleven zeskantige molen in de provincie Zeeland.

Meer info


VVV-kantoren

Je bent van harte welkom bij één van onze VVV-kantoren op Walcheren. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Variërend van toeristische informatiebrochure tot praktische kaart van de streek. Ook voor heerlijke streekproducten en originele souvenirs ben je aan het juiste adres.

VVV-kantoren Walcheren

Wist je dat Aagtekerke... 

- vernoemd is naar de heilige Agatha.

- een een kerkgebouw heeft met 1.045 zitplaatsen, op een bevolking van ongeveer 1.500 mensen.