Biggekerke

Biggekerke is een typisch Walchers kerkdorp. De naam doet vermoeden dat het dorp iets met varkens te maken heeft, maar dit is niet het geval. Bigge was in de Middeleeuwen een gangbare naam. Waarschijnlijk is het dorp vernoemd naar de heilige Begga, de patrones die onder andere wordt aangeroepen bij reuma.

Dagje uit 

De 15e eeuwse dorpskerk en Brassers korenmolen zijn de belangrijkste monumenten in het dorp, zeker een bezoek waard! Beleef het strand bij Strandsport Zeeland of maak eens een bos- / strandrit bij Manege de IJslander.  Je kunt ook een frisse neus halen tijdens een wandeling door het bos van Biggekerke of een bezoek brengen aan het Zeeuws auto, landbouw & curiosa museum

Stilte en authenciteit

Eén keer per jaar wordt de rust in het dorp verstoord. Tijdens de inmiddels befaamde Solexrace trekt een bonte stoet mensen door Biggekerke.De rest van het jaar genieten de inwoners en toeristen van de stilte en authenticiteit van Biggekerke. Het dorp en zijn inwoners beschikken over een eigen streekcultuur en zuiver Zeeuws water, gevonden in de bel van Bekerke (Biggekerke).

Fietsen en wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met het prachtige eiland Walcheren. Kies bijvoorbeeld de kinderfietsroute ‘Avontuurlijk Walcheren’. Waar je ook gaat, de zilte zeelucht is nooit ver weg! Neem snel een kijkje in onze webshop en koop die leuke route vandaag nog!

Webshop

VVV-kantoren

Je bent van harte welkom bij één van onze VVV-kantoren op Walcheren. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Variërend van toeristische informatiebrochure tot praktische kaart van de streek. Ook voor heerlijke streekproducten en originele souvenirs ben je aan het juiste adres.

VVV-kantoren Walcheren

Wist je dat Biggekerke...

- verschillende vliedbergen heeft, die bescherming boden tijdens stormvloeden.

- een dorpskerk heeft die stamt uit de 15e eeuw.