Strand van Groot Valkenisse

Groot Valkenisse

Het buurtschap Groot Valkenisse ligt op Walcheren, direct achter de hoge duinen. Voor kampeerliefhebbers is het populaire bestemming omdat je in mooie natuur verblijft én direct aan de kust zit. De naam Valkenisse is afkomstig van de 17e-eeuwse boerderij de Valkenisse, waarnaar ook buurtschap Klein Valkenisse is vernoemd. Omdat Groot Valkenisse groter was dan Klein Valkenisse zijn de namen van de buurtschappen zo ontstaan.

Natuurlandschap Groot Valkenisse

 In Groot Valkenisse vormde de landbouw altijd de belangrijkste inkomstenbron. Het dorp ligt dan ook middenin in de landerijen en het groen. Door die omgeving en de ligging vlakbij zee, is het toerisme in het buurtschap sterk ontwikkeld.

schermvliegen Groot-Valkenisse Zoutelande

Groot Valkenisse ligt achter de duinen en die behoren tot de hoogste duinen van heel Nederland. De stranden bij Groot Valkenisse hebben de Blauwe Vlag, een internationale milieuonderscheiding voor schone stranden. In en rond Groot Valkenisse vind je verschillende campings en vakantieparken.

Groot Valkenisse ligt naast badplaats Zoutelande en op steenworp afstand van steden Vlissingen en Middelburg. Via een wandelpad in de duinen kun je wandelen of fietsen naar deze plaatsen.