Westerschelde Ferry

Westerschelde Ferry

Zeeland is een land van overkanten met altijd een nieuwe horizon die je kunt verkennen. Dankzij de Westerschelde Ferry hoef je niet alleen maar over die overkant te dromen; je vaart er zo naartoe. En wist je dat er aan de andere kant van het water (vanuit Vlissingen of vanuit Breskens) ook heel veel te doen, zien, fietsen en beleven is?

zeereus vlissingen

Geen oversteek hetzelfde

Wind in je haren, zon op je gezicht en een uitzicht waar je u tegen zegt. De overtocht is al een belevenis op zich. De Westerschelde is een van de drukst bevaren scheepvaartroutes ter wereld. Je vaart met de ferry veilig in een klein half uur tussen de grote zeeschepen door naar de overkant. Meeuwen in de lucht, zandbanken in de verte en de golven van Westerschelde die altijd weer een andere kleur hebben… Geen oversteek is hetzelfde.

Fietsen bij de vuurtoren van Breskens

Fietsen

De ferry wordt vaak gebruikt als startpunt voor een mooie fietstocht aan de overkant. Je fiets mag gewoon mee aan boord (er is plaats voor zo’n negentig fietsen). Fietskaarten zijn te koop bij de loketten van de Westerschelde Ferry. Dus je bent zo op weg. Ook kun je natuurlijk van te voren fietsroutes downloaden via de VVV Zeeland App.

Vlissingen stad aan zee

Vlissingen

Maak je de oversteek naar Vlissingen dan wacht aan de overkant een echte havenstad op je. Vlissingen is een levendige plek. Er zijn regelmatig festivals, je kunt er goed shoppen en/of een terrasje pakken. Vanaf de boulevard heb je een overweldigend uitzicht op de Westerschelde. Hier vind je ook stranden waar je kunt uitwaaien of zonnen - net hoe het uitkomt. Vlissingen is ook een mooie uitvalsbasis voor een fietstocht langs de kust naar Zoutelande of, de andere kant op, naar Fort Rammekens.

Visserijmuseum Breskens

Breskens

Ga je voor bestemming Breskens, dan kom je in een maritieme badplaats uit. Breskens heeft een grote vissers- en jachthaven. In het Visserijmuseum kom je van alles te weten over de vissers van Breskens. Ook leer je er visnetten breien, knopen leggen en hoe de mijnklok van de visafslag werkt. Van Breskens tot aan Cadzand zijn er kilometers aan brede stranden die uitnodigen tot mooie wandelingen of een dagje zwemmen en zonnen. Tip: langs de stranden loopt een van de mooiste fietsroutes van Zeeland over de duinen naar Cadzand.

Zeeuwse pontjes | Westerschelde Ferry

Het ritme van de golven

Maar voor je bent aangekomen op je bestemming geniet je natuurlijk gewoon nog even van de oversteek. Meedeinen op het ritme van de golven en helemaal opgaan in het uitzicht over de eindeloze Westerschelde.

Zeevaart op de Westerschelde Ferry

Dienstregeling

De Westerschelde Ferry vaart soms om het half uur, soms om het uur. Op de site van de ferry staat een handige dienstregeling.

Wil je van Zeeuws-Vlaanderen naar Walcheren reizen of andersom? Voor een overtocht gelden verschillenden tarieven. Je kunt een los ticket kopen, maar je kunt ook voordelig reizen met een b-tag. Scan de tag bij de ingang van de ferry en betaal achteraf. Bekijk de tarieven van de abonnementen van de b-tag, voor voetgangers en bromfietsers.