HomeHome
Visit
Eilanden
Walcheren
Westkapelle
Vuurtoren Westkapelle

Westkapelle

Westkapelle, Wasschappel, ligt achter een enorme zeedijk op het meest westelijke puntje van Zeeland. Het dorp staat bekend om haar vuurtorens, de 5 kilometer lange Westkappelse Zeedijk en het culinaire aanbod. Lees hier meer over wat te doen in Westkapelle!

Westkapelle, het dorp achter de dijk

Westkapelle heeft een bewogen geschiedenis. In de 15e eeuw werd begonnen met de aanleg van de Zeedijk. In de loop der tijd werd de dijk steeds verhoogd en versterkt. Maar de zeedijk werd gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Britten, met als doel om de Duitse bezetters te verdrijven. Deze gebeurtenis wordt op verschillende locaties in Westkapelle herdacht. Wil je meer toelichting? Bezoek dan het Polderhuis museum of volg de interactieve wandelroute ‘Verdediging’ en verdiep je in de geschiedenis van Westkapelle.

Het maakt niet uit vanuit welke kant je Westkapelle binnenrijdt, je komt altijd langs de eyecatchers van Westkapelle: de mooiste vuurtorens van Zeeland. Een bezoek aan deze vuurtorens zorgt voor een mooi uitzicht over Westkapelle en de omliggende omgeving!

Wat te doen in Westkapelle

De beste surfspots

Tussen Westkapelle en Domburg liggen de beste golf- en kitsurfspots van Nederland. De golven zijn hier door de gunstige ligging relatief hoger dan de rest van het land. Aan het einde van de Panoramaweg vind je zo’n spot. Je kan je auto dichtbij parkeren. Je hoeft dus nooit ver te sjouwen met je materiaal. Let wel op: Deze surfspot is niet voor beginners! Dan raden we je aan bij één van de spots te surfen waar de golven niet zo hoog zijn. Bekijk hier de windvoorspelling voor Westkapelle.

Uit eten in Westkapelle

Culinaire liefhebbers halen hun hart op in Westkapelle. In Westkapelle zijn veel verschillende horecagelegenheden te vinden en de ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Bij Brasserie De Zeezot en RIXX worden de heerlijkste vis- en vleesgerechten opgediend. Bij La Piazzetta haal je de beste pizza’s uit de steenoven en bij Melis, onderaan de dijk, haal je de lekkerste friet!

Bij Strandbar Bombaai, Strandpaviljoen Bluv, Strandpaviljoen Scheldzicht en Dijkpaviljoen De Westkaap geniet je, met een drankje en een hapje, van de mooiste uitzichten over zee.

Vogelspotten in het Noordervroon

Van de akkers en weilanden achter de zeedijk werd in 2007 een waterrijk natuurgebied gemaakt. Door de unieke ligging, dichtbij zee en op het meest westelijke puntje van Walcheren is natuurgebied Het Noordervroon een ware magneet voor verschillende soorten vogels. Er worden jaarlijks meerdere wandel- en vogelexcursies gehouden door het gebied. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog over vogelspotten in Het Noordervroon.

Ontdek ook

andere dorpen op Walcheren