Gapinge

Het pittoreske Gapinge is te herkennen aan de boerenhuizen met groenwitte luiken en de zwart-witte schuurdeuren. Het dorp is de kleinste kern van de gemeente Veere en ligt midden op het Walcherse platteland. Geïsoleerd is het niet. Veere is dichtbij. De kerk heeft een prominente plaats in het dorp.

Cultuur en erfgoed

Stellingmolen de Graanhalm is een ronde stenen stellingmolen die in 1896 gebouwd is met 120.000 stenen. De molen heeft tot 1962 bedrijfsmatig gemalen en tot 1998 gedraaid. De toren van de Gapingse dorpskerk dateert uit de eerste helft van de vijftiende eeuw en heeft als enige dorpskerk op Walcheren onbeschadigd de Tachtigjarige Oorlog overleefd. 

Vliedbergen

In Gapinge zijn twee vliedbergen te vinden; aan de Snouk Hurgronjeweg en aan de Schellachseweg. De meeste vliedbergen dateren uit de 11e en 12e eeuw. Ze werden gebouwd als bescherming tegen over- stroming, maar dat was niet de hoofdreden voor het opwerpen van deze heuvels. Ze werden gebouwd om verdedigingstorens (mottekastelen) en andere verdedigingswerken op te plaatsen. Hierdoor kon men vanuit ‘de hoogte’ de vijand bestoken. 

Fietsen en wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met het prachtige eiland Walcheren. Waar je ook gaat, de zilte zeelucht is nooit ver weg! Neem snel een kijkje in onze webshop en koop die leuke route vandaag nog!

Webshop

VVV-kantoren

Je bent van harte welkom bij één van onze VVV-kantoren op Walcheren. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Variërend van toeristische informatiebrochure tot praktische kaart van de streek. Ook voor heerlijke streekproducten en originele souvenirs ben je aan het juiste adres.

VVV-kantoren Walcheren

Wist je dat Gapinge...

jaarlijks de Gapingse dag organiseert.

twee vliedbergen heeft, net buiten het dorp, die beschermde monumenten zijn.

een hervormde kerk heeft die onder andere voor cd-opnames wordt gebruikt.