Grijpskerke

Grijpskerke ligt in hartje Walcheren, precies op een kruising van enkele kreekruggen. Ten zuidoosten van het dorp ligt de Munnikenhof; vroeger een uithof van de Middelburgse Abdij, later het buitenverblijf van staatsman en dichter Jacob Cats.

Vlakbij Grijpskerke ligt het gehucht Buttinge met de Middellandse Zeetuin. Daar kun je kennismaken met diverse boom- en plantensoorten uit Zuid-Europa, die in het milde Zeeuwse klimaat groeien.

Klein en bescheiden

De historie van Grijpskerke gaat 1300 jaar terug. De naam komt waarschijnlijk van ’Ga rijp’, de landstreek aan de oever van inhammen of kreken. Ondanks de lange historie is het dorp altijd klein en bescheiden gebleven. De dynamiek van Middelburg is echter niet ver weg. Ook behoorlijk dynamisch is het jaarlijks terugkerende popfestival Surrender Hrieps.

Cultuur en erfgoed

Grijpskerke kent aardig wat bijzondere monumenten en gebouwen. Kerken en de molen doemen op als je het dorp in komt rijden. Laat je daarnaast verrassen door Woonhuis Wilhemina’s Oord, Kapel van Hooglande en Kasteel ‘t Munnikenhof.

Cultuur Grijpskerke

Fietsen en wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met het prachtige eiland Walcheren. Kies bijvoorbeeld voor de wandelroute ‘Domburgse en Kapelse Watergang’ of de fietsroute 'Lange statige buitens'. Waar je ook gaat, de zilte zeelucht is nooit ver weg! Neem snel een kijkje in onze webshop en koop die leuke route vandaag nog!

Webshop

VVV-kantoren

Je bent van harte welkom bij één van onze VVV-kantoren op Walcheren. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Variërend van toeristische informatiebrochure tot praktische kaart van de streek. Ook voor heerlijke streekproducten en originele souvenirs ben je aan het juiste adres.

VVV-kantoren Walcheren

Wist je dat Grijpskerke..

- in de omliggende dorpen de bijnaam ‘t geitedurp’ heeft

- de eerste volledig klimaatneutrale straat van Nederland heeft in Bakkersland

- een historische korenmolen heeft die tegenwoordig als woonhuis gebruikt wordt