Koudekerke

Koudekerke is een typisch kerkringdorp, met bebouwing in een ring rond de kerk en daaromheen een regelmatige ring van straten. De vorm van het dorpsplein herinnert nog aan de oude gotische kerk die hier vroeger heeft gestaan.

Het dorp wordt omringd door akkers en weilanden, bunkers en vliedbergen en is dé doorgaande route naar het strand bij Dishoek. Dishoek was vroeger een uitkijkpost en ligt direct aan de voet van de duinen. Tegenwoordig is het een toeristische trekpleister met vakantiehuizen, hotels, restaurants.

Cultuur en erfgoed

Koudekerke kent aardig wat bijzondere monumenten en gebouwen. Kerken en de molen doemen op als je het dorp in komt rijden. Laat je verrassen door Huis der Boede, molen de Lelie en de Immanuël- en Michaëlskerk. 

Cultuur Koudekerke

Culinaire verwennerij

Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of smul van één van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. In Koudekerke kan het allemaal! De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen zinderen!

Culinair Koudekerke

Fietsen en wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met het prachtige eiland Walcheren. Kies bijvoorbeeld voor de fietsroute  ‘Boulevard en Bolwerkenroute’ of de FIKS themaroute  'Bunkerroute'. Waar je ook gaat, de zilte zeelucht is nooit ver weg! Neem snel een kijkje in onze webshop en koop die leuke route vandaag nog!

Webshop

VVV-kantoren

Je bent van harte welkom bij één van onze VVV-kantoren op Walcheren. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Variërend van toeristische informatiebrochure tot praktische kaart van de streek. Ook voor heerlijke streekproducten en originele souvenirs ben je aan het juiste adres.

VVV-kantoren Walcheren

Wist je dat Koudekerke...

rond 1067 is gesticht.

dertien rijksmonumenten heeft.