Meliskerke

Meliskerke is een dorp vlakbij Zoutelande. Het is een christelijk dorp in het hart van Walcheren, dat zijn eigen sfeer behouden heeft. Het dorp kwam landelijk in de belangstelling te staan door het boek 'Dorsvloer vol confetti'. Dit boek beschrijft het dorpsleven  in de jaren '90.

Cultuur en erfgoed

Meliskerke kent aardig wat bijzondere monumenten en gebouwen. Kerken en de molen doemen op als je het dorp in komt rijden. Een echte bezienswaardigheid is de scheve kerktoren aan de Hoofdstraat. Deze toren staat zo’n 60 centimeter uit het lood.

Cultuur Meliskerke

Smaakmaker van Walcheren

Meliskerke is zonder twijfel de ‘smaakmaker’ van de gemeente Veere. In Meliskerke vind je onder andere een echte warme bakker en een ambachtelijke slager. Niet alleen bewoners uit Walcheren komen daarvoor naar Meliskerke. Ook de toeristen van de campings uit Zoutelande weten al dat ze in Meliskerke moeten zijn!

Winkels Meliskerke

Fietsen en wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met het prachtige eiland Walcheren. Kies bijvoorbeeld voor de fietsroute ‘Lekker Zuivel’. Echt boerderij-ijs, heerlijke kaas en boerderijyoughurt maken deze route een ware 'melkweg'. Waar je ook gaat, de zilte zeelucht is nooit ver weg! Neem snel een kijkje in onze webshop en koop die leuke route vandaag nog!

Webshop

VVV-kantoren

Je bent van harte welkom bij één van onze VVV-kantoren op Walcheren. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Variërend van toeristische informatiebrochure tot praktische kaart van de streek. Ook voor heerlijke streekproducten en originele souvenirs ben je aan het juiste adres.

VVV-kantoren Walcheren

Wist je dat Meliskerke...

landelijk in de belangstelling kwam na het verschijnen van het boek Dorsvloer vol confetti van Franca Treur.

een hele hechte gemeenschap kent.