Middelburg

Bijzonder aan Middelburg

De hoofdstad van Zeeland heeft een rijk verleden en dat is nog steeds zichtbaar. Middelburg is ontstaan in de 9e eeuw, toen de Vikingen Europa introkken. Om het eiland Walcheren tegen indringers te beschermen werd er een ringwalburg opgeworpen. Nadat de dreiging van landveroveraars voorbij was, begon de burcht te profiteren van de gunstige ligging aan het water en ontwikkelde zich tot handelscentrum. Omdat deze burcht de middelste burcht van Walcheren was, kreeg de stad de naam Middelburg.

Ten tijde van de VOC was Middelburg, na Amsterdam, de belangrijkste stad van Nederland. In 200 jaar tijd werden er ruim 300 nieuwe schepen gebouwd op de scheepswerven. Deze schepen vetrokken naar Azië om handel te drijven in o.a. specerijen, textiel en porselein. In het centrum van Middelburg zijn nog steeds panden te zien die herinneren aan deze gouden periode.

Na een bombardement in 1940 waarbij in een verwoestende brand veel van de stad verloren ging, is Middelburg weer opgebouwd in traditionele stijl. Naast historische monumenten is moderne architectuur ook ruim aanwezig. Middelburg is echt een stad met een eigen karakter. Er zijn intieme pleintjes, leuke straatjes, gezellige cafeetjes en naast de grote winkelketens vind je er ook bijzondere boetiekjes, galeries en kunsthandels.

Bereikbaarheid

Middelburg is goed te bereiken per auto, trein, bus en fiets.

Je kunt parkeren in het centrum van de stad of net daarbuiten op loopafstand. Plattegrond Middelburg

Vanaf treinstation Middelburg loop je in een paar minuten het centrum in.

Het busstation ligt naast het NS-station en ook fietsen kun je huren in de omgeving van het NS-station.

VVV kantoren in de buurt

Praktisch

Parkeren
Plattegrond

Gratis: Oude Veerhavenweg (ca. 20 minuten van centrum)

Bushalte centrum
Koestraat of Nieuwe Haven

Openbare toiletten
Zusterplein
Damplein

Geldautomaten
Markt (2)
Lange Delft (2)
Nieuwe Burg

Opladen OV Chipkaart
Albert Heijn, Pottenbakkerssingel
Primera, Korte Delft
Station NS