Den Ouden Zoutelande 15-09-11

Naaktrecreatie op Walcheren

Domburg
Naaktrecreatie is toegestaan tussen duinovergang Golflinks werkpad (nr. 50) en duinovergang Golflinks oost (nr. 51). Het gebied staat met borden aangegeven. Tegen het naaktstrand aan, staat het strandpaviljoen "Brooklyn Beach".

Oostkapelle
Naaktrecreatie is toegestaan tussen strandpaviljoen La Bomba Oostkapelle tot aan strandpaviljoen Aloha Beach bij overgang Oranjezon (nr. 72) in Vrouwenpolder. Het gebied staat met borden aangegeven. Op het naaktstrand is een toilet en een douche aanwezig.

Vrouwenpolder
Veel minder bekend is het gebied ten oosten (rechts) van strandopgang Oranjezon. Eerst volgt hier een gedeelte textielstrand van circa 700 meter, waarna het naaktstrand begint bij duinovergang 73. Het naaktstrand loopt door tot duinovergang 75 en eindigt net voor het kleine strandpaviljoen Aquarius. Via de duinen is het strand alleen toegankelijk met een wandelkaart van de Stichting Zeeuws Landschap, te koop via de automaat bij pompstation Oranjezon. Op het strand is geen direct badtoezicht aanwezig.

Neeltje Jans
Naaktrecreatie is toegestaan op het midden strandvak van Neeltje Jans aan de zeezijde. Het strandvak heeft een lengte van ongeveer 750 meter en staat met borden aangegeven. Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen. Aan de noordzijde is op 700 meter vanaf het naaktstrand strandpaviljoen "Atlantis" aanwezig.

Voor meer informatie:

www.naaktstrandje.nl

www.nfn.nl