Oostkapelle

Oostkapelle is een van de grotere kernen van de gemeente Veere. Hier waait de frisse zeewind door het dorp. Het strand van Oostkapelle is meermaals uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland. Het karakteristieke en kindvriendelijke dorp ligt binnendijks en wordt omgeven door twee prachtige natuurgebieden. 

Dagje uit

Breng een bezoek aan Terra Maris, letterlijk land van de zee. Hét museum voor de natuur en het landschap van Zeeland. Wil je even ontspannen? Kom dan tot rust bij Wellness Ons Buiten. Ook op cultureel gebied zijn er heel wat bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken. Zo ligt er bijvoorbeeld het 12e eeuwse kasteel Westhove. 

Cultuur Oostkapelle

Culinaire verwennerij

Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of smul van één van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. In Oostkapelle kan het allemaal! De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen zinderen!

Culinair Oostkapelle

Natuur

Oostkapelle grenst net als Domburg aan een brede strook land met duinen en bossen. Dit 740 ha groot natuurgebied heet de Manteling. Tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder ligt het 400 ha grote duingebied Oranjezon. Dit bijzondere natuurgebied deed ooit dienst als waterwingebied, voor de drinkwatervoorziening op het eiland Walcheren. Om dit gebied te bezoeken is een dagkaart (€1) nodig.

Fietsen en wandelen

In de omgeving van Oostkapelle zijn een aantal wandelingen uitgezet langs de vele landgoederen en buitenplaatsen die het dorp rijk is. Download de wandelingen hieronder. Of kies voor de FIKS themaroute Napoleonroute. Deze fietstocht leidt je langs de plaatsen die de Engelsen hebben aangedaan vanaf de aankomst van hun vloot bij Breezand. Neem snel een kijkje in de webshop en koop die leuke routes vandaag nog! 

Webshop
Download de routebeschrijving LGWO
Download de wandelplattegrond LGWO

VVV Oostkapelle

Je bent van harte welkom in ons VVV-kantoor in Oostkapelle. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Variërend van toeristische informatiebrochure tot praktische kaart van de streek. Ook voor heerlijke streekproducten en originele souvenirs ben je aan het juiste adres: Lantsheerstraat 1 | Tel. +31 (0)118-582940 | oostkapelle@vvvzeeland.nl

Wist je dat Oostkapelle...

zijn naam te danken heeft aan een kapel die er moet hebben gestaan.

per toerist de hoogste omzet heeft van de gemeente Veere.