Serooskerke

Serooskerke ligt tussen Middelburg en Vrouwenpolder. Het is een typisch Walchers dorp met een kleine dorpskern, bestaande uit kerk met kerkplein en een aantal boerderijen daaromheen. Serooskerke, ook wel Seroos genoemd, is herkenbaar aan de lintbebouwing en de forse 15e eeuwse toren van de Johanneskerk. 

In de zomermaanden zijn de weilanden rond Serooskerke gevuld met paarden. Liefhebbers van de ruitersport kunnen hier hun hart ophalen!

Dagje uit

Rond molen De Jonge Johannes is een speelparadijs voor kinderen ingericht met talloze speeltoestellen, een avonturenparcours, minigolfbaan, kabelbaan en zandspeelplaats. Breng ook eens een bezoek aan de Johanneskerk. Deze kerk is gebouwd in de 12e eeuw en stelt zijn deuren in juli en augustus elke woensdag en zaterdag open voor bezoekers. 

Een rijke bodem

In 1966 kreeg Serooskerke nationale faam door een waardevolle historische vondst. Een boerenknecht stuitte bij het graven op een gouden munt. Maar daar bleef het niet bij. Niet lang na de vondst werden er namelijk ruim duizend gouden munten opgegraven. Van de opbrengst van de goudschat werd in Serooskerke een zwembad gebouwd met een toepasselijke naam: De Goudvijver. In 1979 werd opnieuw een muntschat gevonden; dit keer waren het 850 zilveren munten.

Op pad

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met het prachtige eiland Walcheren. Kies bijvoorbeeld voor de fietsroute ‘Veers Verleden’ of de skeelerroute 'Rollend over Walcheren'. Waar je ook gaat, de zilte zeelucht is nooit ver weg! Neem snel een kijkje in onze webshop en koop die leuke route vandaag nog!

Webshop

VVV-kantoren

Je bent van harte welkom bij één van onze VVV-kantoren op Walcheren. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Variërend van toeristische informatiebrochure tot praktische kaart van de streek. Ook voor heerlijke streekproducten en originele souvenirs ben je aan het juiste adres.

VVV-kantoren Walcheren

Wist je dat Serooskerke...

al bewoond was aan het begin van de jaartelling.

in de Middeleeuwen bekend stond om een prachtig klooster, Zoetendaal genaamd.

een typisch Walchers dorp is, op één belangrijk ding na, namelijk het zwembad.