Stranden

De stranden van Walcheren..

... zijn goudgeel, breed, prima toegankelijk en worden gekenmerkt door de rijen paalhoofden. Ze behoren tot de schoonste van Nederland én hebben de meeste zonuren. De stranden nodigen uit voor lange strandwandelingen, maar ook een wandeling over de duinen, soms 50 meter hoog, geeft een ruim uitzicht over de prachtige stranden en de zee. De grote zeeschepen varen vlak langs de kust voorbij, een uniek gezicht. Kortom, er valt genoeg te ontdekken en het is heerlijk vertoeven op de Walcherse stranden.

Hier aan de kust, de schoonste kust!

Waardevol voor iedere strandbezoeker; een schoon strand dat zeer regelmatig gereinigd wordt, een veilig strand met bewaking, zwemwater van prima kwaliteit en voldoende faciliteiten, zoals een EHBO-post, toiletten, afvalbakken, maar ook voorzieningen voor minder validen.

Meer over onze schone stranden

 

Veiligheid

De zee en het strand zijn de ideale plaatsen voor vermaak. Belangrijk hierbij is veiligheid. Laat je niet verrassen door sterke stroming, zorg dat kinderen een herkenningspunt hebben en let op de signaalvlaggen.

Lees meer over een veilig strandbezoek

Slapen op het strand

Je hebt er misschien wel eens van gedroomd; slaapstrandhuisjes. Van die huisjes die echt óp het strand staan en waar het eerste wat je ‘s ochtends ziet de zee is. Waar je ’s avonds kunt genieten van een schitterend vrij uitzicht en je tijdens een lange stranddag een vers broodje zonder zand kunt eten, zonder dat je van het strand af moet.

Overzicht slaapstrandhuisjes

Kustplaatsen

Ontdek de mooie kustplaatsen van Walcheren!

Vlissingen

Dishoek
Groot-Valkenisse
Zoutelande
Westkapelle
Domburg
Oostkapelle
Vrouwenpolder