Veere

Veere was eens een machtige handelsstad aan het Veerse gat. Nu is Veere een prachtig stadje aan het Veerse meer. De rijk beladen schepen uit Schotland hebben plaats gemaakt voor jachten in de havens. 

De pakhuizen en oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen herinneren nog aan de glorietijd van dit stadje. In Veere vind je veel authentieke winkeltjes, diverse kledingzaken en cadeau- en souvenir winkeltjes. De winkels in Veere zijn ook op zondag geopend.

Cultuur en erfgoed

Het stadje Veere heeft een aantal bijzondere panden die het bekijken zeker waard zijn. Dit zijn o.a. de Campveerse toren, de Schotse huizen en het Stadhuis. Ook de imposante kerk aan de zuid-oost kant van Veere kan je niet ontgaan. De kerk kent een geschiedenis van godshuis, militair hospitaal, armenhuis tot cultureel centrum.

Cultuur & Erfgoed Veere      
Musea Veere

Culinaire verwennerij

Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of aan het Veerse Meer. Smul van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen!

Culinair Veere

Fietsen en wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met Veere. De fietsroute 'Rond het  Veerse Meer' brengt je langs de mooiste plekjes rondom het meer en leert je bijzondere weetjes over het water. Of kies de wandelroute 'Veelzijdig Veere' en ontdek de bijzondere plaatsen in dit historierijke stadje. Neem snel een kijkje in de webshop!

Webshop

Recreatie en watersport

Veere heette oorspronkelijk Kampvere. Het was de plaats waar het veer vertrok van Walcheren naar Noord-Beveland. De afsluiting van het Veerse Gat in 1961 maakte een einde aan de zeehaven van Veere. Bovendien werd het veer overbodig. Het Veerse Meer is tegenwoordig een belangrijk recreatiegebied voor pleziervaart en watersport.

Watersport Walcheren
Rondvaarten Walcheren

VVV Veere

Je bent van harte welkom in ons VVV-kantoor in Veere. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Variërend van toeristische informatiebrochure tot praktische kaart van de streek. Ook voor heerlijke streekproducten en originele souvenirs ben je aan het juiste adres: Oudestraat 28 | Tel. +31 (0)118-506110 | veere@vvvzeeland.nl

Wist je dat Veere...

in 1541 de officiële stapelplaats voor Schotse wol werd.

in de 17e eeuw een belangrijk handelsaandeel in de VOC had.

in de adellijke titel van de Nederlandse koning Willem-Alexander voorkomt; hij is ‘Markies van Veere en Vlissingen’.

gratis wifi aanbiedt. Dit wordt aangeboden door de Provincie Zeeland, gemeente Veere en de OV Veere. Zonder kosten en code kun je op straat gratis internetten. Meer info