Vlissingen

Vlissingen, stad aan zee

Aan de oevers van de Westerschelde ligt Vlissingen, een stad met een maritiem heden en verleden. Breng een bezoek aan Vlissingen om lekker uit te waaien aan de langste zeeboulevard van Nederland, waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken!

Op de boulevard is genoeg te beleven. Aan de ene kant van de boulevard sta je oog in oog met zeeheld Michiel de Ruijter, aan de andere kant hoor je de klanken van het windorgel. In het midden bieden terassen, hotels en restaurants de nodige ontspanning.

Om Vlissingen en de maritieme geschiedenis van Zeeland beter te leren kennen is een bezoek aan het MuZEEum een aanrader. Het MuZEEum is onder andere gevestigd in het Lampsinshuis. Uniek aan het Lampsinshuis is het uitkijktorentje. In de 17e eeuw zag reder Cornelis Lampsins hier zijn schepen vertrekken en aankomen. Nu kun je er nog steeds genieten van een prachtig uitzicht op zee.

Een mooi uitzicht op zee heb je ook vanuit het kraaiennest, onderdeel van het Arsenaal. Dit maritieme attractiecentrum staat volledig in het teken van piraten en zeedieren. Ideaal voor een dagje uit met het gezin.

Meer over Vlissingen vind je op VisitVlissingen.nl

De langste bank

Op de glooiing (stuk tussen boulevardmuur en waterlijn) van Boulevard de Ruyter, tussen de gevangentoren en het beeld van Frans Naerebout, staat de langste bank. Deze 122 meter roestvrijstalen bank is gesponsord door lokale bedrijven en particulieren, die daarom op 'hun meter' een eigen tekstje mochten graveren. Vanaf de langste bank heb je een prachtig uitzicht over de Westerschelde en de passerende schepen.

Vervoer vanaf het treinstation

Het treinstation in Vlissingen ligt net buiten het centrum. Vanaf het station loop je in ongeveer 15 minuten naar het centrum. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de watertaxi of de zonnetrein.

VVV-inspiratiepunt Vlissingen

Spuistraat 46
4381 HS Vlissingen
T. 0118-715320

Cadeautip!

Stel zelf een mandje met streekproducten samen. Leuk als souvenir, cadeau of relatiegeschenk!
Breng ons een bezoekje in de Spuistraat, of bel naar: 0118-715320

Praktisch

Parkeren
Folder betaald parkeren

Geldautomaten
Lange Zelke
Walstraat
Coosje Buskenstraat
Badhuisstraat

Bushalte centrum
Betje Wolffplein

Openbare toiletten centrum

Spuistraat 78 
Bibliotheek, Spuistraat 6
Parkeergarage, Scheldeplein 2

Opladen OV Chipkaart
Primera, Lange Zelke
Albert Heijn XL, Gildeweg
Station NS