Vrouwenpolder

Vrouwenpolder is een dijkdorp aan een van de krachtigste waterkeringen ter wereld: de Oosterscheldekering. De badplaats grenst aan het natuurpark Oranjezon, het Veerse Meer en aan de breedste stranden van Zeeland. Bovendien vormt Vrouwenpolder de entree naar Walcheren.

Langs de kust van Vrouwenpolder valt de veelzijdigheid op. Kitesurfers en catamaranboten, vliegeraars, jonge gezinnen met kinderen die zandkastelen bouwen. Bezoeker of inwoner: iedereen roemt de omgeving van Vrouwenpolder.

Dagje uit

Kom naar Deltapark Neeltje Jans. Dé plek waar natuur, cultuur en techniek samenvloeien. Een heerlijke dag uit voor jong en oud. Of laat je verrassen door de betoverende schoonheid van Subtropische tuin Fort den Haak. Wil je een dagje ontspannen? Ga dan naar Floatcentrum Zeeland. De ideale plek om Zeeland te proeven is bij viskwekerij Neeltje Jans

Natuur

Vrouwenpolder ligt vlakbij het grootste nationale park van Nederland: Nationaal Park Oosterschelde. In dit 37.000 hectare grote gebied speelt water de hoofdrol. Tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder ligt het 400 ha grote duingebied Oranjezon. Dit bijzondere natuurgebied deed ooit dienst als waterwingebied, voor de drinkwatervoorziening op Walcheren. Maar er is hier nog veel meer natuur te vinden...

Natuur Vrouwenpolder

Culinaire verwennerij

Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of aan het Veerse Meer. Smul van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen!

Culinair Vrouwenpolder

Strandplezier

Zon, zee en strandplezier! Het strand van Vrouwenpolder loopt van strandovergang 72 tot aan overgang 80. Parkeren is mogelijk op de aangegeven parkeerplaatsen als je de badplaats binnenkomt.

Stranden Vrouwenpolder

Watersport

Vrouwenpolder heeft een aantal prachtige duiklocaties. Ook wordt er vanaf het brede zandstrand een scala aan actieve programma's aangeboden, waarbij kitesurfen en SUP centraal staan. Het Veerse Meer is tegenwoordig een belangrijk recreatiegebied voor pleziervaart en watersport.

Watersport Walcheren
Rondvaarten Walcheren

Fietsen en wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met Veere. De fietsroute 'Rond het Veerse Meer' brengt je langs de mooiste plekjes rondom het meer en leert je bijzondere weetjes over het water. Of kies de wandelroute 'Natuurpad Neeltje Jans'. Tijdens deze route ontdek je meer over de bijzonderheden van de natuur, het landschap en de cultuurhistorie. Daarnaast worden enkele leuke doe-activiteiten beschreven die je onderweg kunt uitvoeren. 

Webshop

VVV I-punten

Kom langs bij de VVV Informatiepunten Floatcentrum Zeeland en HCR de Boekanier. Een VVV Informatie Punten (VIP) is gevestigd bij lokale ondernemers. Op een VIP is toeristische informatie te vinden, zoals accommodatiegidsen, diverse folders, brochures en fiets- en wandelkaarten. Ook worden er VVV cadeaubonnen en vispassen verkocht en staat er een computer met internet om toeristische informatie op te zoeken. 

Gratis Wifi

In Vrouwenpolder wordt er door de Provincie Zeeland, gemeente Veere en de OV Vrouwenpolder gratis wifi aangeboden. Zonder kosten en code kun je op straat gratis internetten. 

Meer info