Westkapelle

Westkapelle ligt op de meest westelijke punt van Walcheren en is herkenbaar aan zijn markante vuurtoren. Het stoere en trotse arbeidersdorp is lange tijd een erg besloten gemeenschap geweest en werd van oudsher bevolkt door dijkwerkers. Westkapelle, gelegen achter de vijf eeuwen oude Westkapelse zeedijk, heeft een zeer bewogen historie. Door de ligging van het dorp op de kop van Walcheren vormde de zee hier regelmatig een bedreiging. Tegenwoordig is Westkapelle ook bekend vanwege de unieke en fijnzinnige Zeeuwse sieraden die er worden gemaakt.

Cultuur en erfgoed

In Westkapelle staat een eeuwenoude markante vuurtoren,die nog steeds dienst doet als baken voor de scheepvaart. De vijftig meter hoge vuurtoren is niet alleen voor de zeevaart een baken in de nacht; vanuit de meeste dorpen op Walcheren is het vuurtorenlicht te zien. Vandaag de dag is de vuurtoren te beklimmen. Een bezoek aan molen de Noorman mag ook niet ontbreken. 

Cultuur en erfgoed Westkapelle

Het Polderhuis

Bij een bezoek aan het Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis wordt je meegenomen in de roerige geschiedenis van Westkapelle en Walcheren. Grote foto’s, bijzondere objecten, meeslepende verhalen en interactieve media vertellen de historie. Ook is er aandacht voor één van de meest aangrijpende periodes in de geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog met bombardementen op dijken in Walcheren in 1944, de inundatie, het dichten van de dijk en de wederopbouw van het dijkdorp. 

Culinaire verwennerij

Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of aan het strand bij een strandpaviljoen. Smul van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen!

Culinair Westkapelle

Strandplezier

Zon, zee en strandplezier! Het strand van Westkapelle loopt van strandovergang 24 tot aan overgang 46. Parkeren is mogelijk op de aangegeven parkeerplaatsen als je de badplaats binnenkomt.

Stranden Westkapelle

Fietsen en wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met Westkapelle. De fietsroute 'Sporten van Oorlog' brengt je langs de sporen van de Tweede Wereldoorlog op Walcheren. Of kies de wandelroute 'Domburgse en Westkapelse Watergan'. Tijdens deze route ontdek je meer over de bijzondere planten en diersoorten langs de natuurvriendelijk aangelegde oevers. 

Webshop

VVV I-punt

Kom langs bij het VVV Informatiepunt Polderhuis. Een VVV Informatie Punten (VIP) is gevestigd bij lokale ondernemers. Op een VIP is toeristische informatie te vinden, zoals accommodatiegidsen, diverse folders, brochures en fiets- en wandelkaarten. Ook worden er VVV cadeaubonnen en vispassen verkocht en staat er een computer met internet om toeristische informatie op te zoeken. 

Wist je dat Westkapelle...

zijn naam te danken heeft aan een kapel die er moet hebben gestaan.

mogelijk is gesticht in de tijd van de Vikingen.

in 1223 stadsrechten kreeg.

een beperkt aantal familienamen heeft; Minderhoud, Gabriëlse en Roelse zijn relatief veelvoorkomende familienamen.