Camperplaatsen in Zeeuws-Vlaanderen

Camperplaatsen Gemeente Terneuzen

Op vier locaties in de gemeente Terneuzen zijn camperplaatsen gerealiseerd. Hier kunnen bezoekende kampeerautobezitters overnachten.
Het betreft het parkeerterrein tegenover de watertoren in Axel (2 parkeerplaatsen), aan de Oostkade in Sas van Gent (2), het parkeerterrein aan de Binnenvaartweg in Terneuzen (4) en in Westdorpe nabij De Baeckermat (2 parkeerplaatsen). De locaties zijn in overleg met de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) gekozen.

De inrichting van de camperplaatsen is uiterst sober gehouden. Er zijn geen extra voorzieningen, de camperplaatsen worden slechts aangeduid met een bord en er is een afvalbak geplaatst. Hiervoor is bewust gekozen, zodat een duidelijk andere doelgroep wordt bediend dan de kampeerauto-eigenaren die bereid zijn om op een reguliere camping of minicamping te verblijven. Overnachting is gratis. Verblijf maximaal 24 uur toegestaan.

Camperplaatsen Gemeente Hulst

Campers worden steeds populairder. Ook in de gemeente Hulst worden ze meer en meer gesignaleerd. Van de 15 camperplaatsen aan het Havenfort te Hulst wordt veelvuldig gebruik gemaakt. De gemeente Hulst wil haar reputatie als gastvrije gemeente ook tonen aan bezoekers die per camper naar Oost-Zeeuws-Vlaanderen komen. Daarom is het aantal camperplaatsen uitgebreid en zijn nu ook op andere locaties in de gemeente Hulst camperplaatsen gerealiseerd.

Om in toeristisch opzicht een breder aanbod te kunnen bieden, is er voor gekozen om ook camperplaatsen in het buitengebied aan te duiden. Immers, de ene bezoeker geeft er de voorkeur aan dichtbij voorzieningen te verblijven. De andere bezoeker zoekt rust en vrijheid en geeft de voorkeur aan het buitengebied of de nabijheid van water.

In totaal zijn er 6 extra camperplaatsen gerealiseerd. Daarvan zijn er 2 te vinden op de parking aan entree van Kloosterzande (Hulsterweg). Verder is er een camperplaats gerealiseerd in Paal, nabij de jachthaven (ter hoogte van café In het Zicht der Schelde) en in Emmadorp nabij het Bezoekerscentrum Saefthinghe. De overige 2 plaatsen zijn te vinden op de parking aan de Populierenstraat te Vogelwaarde (nabij het dorpshuis).

Camperplaatsen Gemeente Sluis

In de Gemeente Sluis zijn nog geen openbare camperplaatsen gerealiseerd. Er zijn diverse campings aanwezig die speciale plaatsen hebben voor campers. Benieuwd welke campings? Bekijk dan waar je kunt overnachten.