Dorpen en steden Zeeuws-Vlaanderen

Markt Aardenburg

Aardenburg

Aardenburg, de oudste stad van Zeeland. Waar al mensen woonden in het Stenen Tijdperk. Waar Marcus Didius Julianus in 170 zijn Castellum Rodanum bouwde. Laat je verrassen door het historisch karakter van Aardenburg.

Meer over Aardenburg

Watertoren Axel

Axel

Vergeet je verrekijker niet mee te nemen als je naar Axel komt. Vanaf de 60 meter hoge watertoren heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Axel zelf trekt de aandacht met zijn zaterdagse weekmarkt, maar ook golfers, zweefvliegers, fietsers, wandelaars en skaters kunnen hier hun hart ophalen.

Meer over Axel

Vissershaven Breskens

Breskens

Breskens is dé maritieme badplaats bij uitstek! Dat is ook niet zo moeilijk met een eigen vissershaven en moderne jachthaven met 850 ligplaatsen. Het aan- en afvaren van de enorme zeeschepen op de Westerschelde zorgt ervoor dat een dagje strand hier nooit saai is. Waar je het duin ook oversteekt, je bereikt altijd snel het brede zandstrand...

Meer over Breskens

Blokarten Cadzand

Cadzand

Cadzand-Bad: zon, zee en strandplezier! Bij eb wandel je zo van het strand, langs natuurgebied het Zwin, naar Knokke toe. Een attractie op zich is het zoeken naar de miljoenen jaar oude haaientanden, bijvoorbeeld in de Zwingeul. Bij elke omwoeling van het zand komen er naar boven, al moet je wel wat geduld hebben.

Meer over Cadzand

Jacob Cats Groede

Groede

Groede is een knus, pittoresk en artistiek dorp. De huizen, in de straatjes rond de voormalige Lutherse kerk, hebben schilderachtige geveltjes en zijn gebouwd in Vlaamse stijl. In de Slijkstraat maak je zelfs kennis met het ambachtelijk leven van het oude Groede. Groede ligt vlak aan zee en dat merk je; de gezonde zeelucht is nooit ver weg!

Meer over Groede

Reynaert de Vos Hulst

Hulst

Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. Het is een Bourgondische stad met een modern winkelaanbod. Ook op zondag zijn de winkels open! Tijdens een wandeling over de 3,5 km lange stadswallen heb je een schitterend panorama-uitzicht op de gerestaureerde binnenstad. Ongetwijfeld kom je ergens Reynaert de Vos tegen, die nog steeds snode plannen smeedt.

Meer over Hulst

Bewegwijzering Zeeuws-Vlaanderen

Overig

Zeeuws-Vlaanderen heeft nog meer bijzondere plaatsjes! Al toerend stuit je op allerlei unieke dorpjes en stadjes met talloze sporen uit het verleden én het bruisende heden.

Meer pittoreske plekjes