HomeHome
Visit
Eilanden
Aardenburg
aardenburg

Aardenburg

Het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg is de oudste stad van Zeeland. Er zijn hier veel overblijfselen gevonden uit de Romeinse tijd. Bewonder ze in het Archeologisch Museum. Of maak een wandeling over de historische wallen van de stad. Het is ook heerlijk fietsen in de omgeving. Ontdek hier meer over historisch Aardenburg!

Aardenburg, de oudste stad van Zeeland

Aardenburg is de oudste stad van Zeeland en dat zie je overal in terug. In Aardenburg wordt je omringd door het verleden. Zo is de Kaaipoort afkomstig uit de tijd dat Aardenburg nog een bloeiende handelsstad was. Als je door de straten loopt zie je ook allerlei mooie oude gevels. De Sint-Baafskerk uit 959 is het oudste gebouw van de stad. 

Aardenburg wordt ook wel de Kikkerstad genoemd. Het schijnt dat dit te maken heeft met groene kleding die de plaatselijke fanfare ooit droeg. In de stad vind je een fontein met vier kikkers die eer doet aan deze bijnaam. En het leuke is dat er inmiddels zelfs een klein kikkermuseum is! De kikkerfontein staat op het Kaaiplein. Tip: Breng hier op dinsdagochtend (08:00-12:00 uur) een bezoek aan de markt.

Ontdek historisch Aardenburg en omgeving

Onze tips

Wat te doen in Aardenburg

Archeologisch Museum Aardenburg

In het Archeologisch Museum Aardenburg ga je terug naar de Romeinse tijd. Je bewondert er objecten die archeologen hebben gevonden en ontdekt hoe de mensen in Aardenburg vroeger woonden. Een échte aanrader, zeker als je een liefhebber bent van geschiedenis!

MTB Route Sluis

Vanuit Aardenburg kun je ook met de mountainbike op pad. Met de MTB Route Sluis kom je langs Sluis, Aardenburg en het Belgische plaatsje Middelburg. Onderweg zie je kreken die de eeuwenlange strijd tegen het water weergeven. 

Wallen van Aardenburg

De Wallen van Aardenburg vormen een historisch monument. Ze zijn afkomstig uit de periode van de Tachtigjarige Oorlog. Vandaag de dag vormen de wallen een natuurgebied en een thuis voor bijzondere amfibieën. Ook de boomkikker leeft er! Het is mooi wandelen in dit gebied en er is een fietspad langs een gedeelte ervan. 

Fietsroutes

door een historische omgeving

Wil je meer van Aardenburg?

Wil je graag wat langer in Aardenburg blijven? Kijk dan eens naar de overnachtingsmogelijkheden. Van een overnachting in een fijn hotel tot een gezellige B&B. Kies jouw favoriet en geniet langer van deze historische stad!

Ben je benieuwd naar nog meer van zulke onontdekte parels in Zeeland? Neem dan eens een kijkje op onze pagina '5 tips voor onverwachte steden en dorpen in Zeeland' en laat je verrassen!

Ontdek ook

andere plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen