HomeHome
Visit
Eilanden
Nieuwvliet
Verdronken Zwarte Polder Nieuwvliet

Nieuwvliet

Nieuwvliet is een badplaats aan de Zeeuws-Vlaamse kust vlakbij natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder. Vanuit Nieuwvliet kun je mooi wandelen en fietsen, maar je kunt er ook lekker uit eten. Verder zijn in Nieuwvliet genoeg activiteiten te doen die leuk zijn met kinderen. Ontdek wat te doen in Nieuwvliet! 

Nieuwvliet-Bad, badplaats aan de Zeeuws-Vlaamse kust

Nieuwvliet bestaat uit twee dorpen: Nieuwvliet-Bad en Nieuwvliet-Dorp. Nieuwvliet-Bad is een échte familiebadplaats met een breed zandstrand waar je heerlijk kunt genieten. Op het strand zijn verdwaalpalen met Nijntje figuren erop. Deze zijn geplaatst om kinderen te helpen de weg te vinden. Nieuwvliet-Dorp ligt meer landinwaarts. Het is een dorpje met leuke straten en karakteristieke woningen.

Vlakbij Nieuwvliet ligt natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder. Een plek met verschillende landschapstypen. Je vind hier slikken, duinen en schorren. Ook is het de woonplaats van diverse planten en dieren, zoals zeldzame zangvogels. In de Verdronken Zwarte Polder vind je een wandelroute (2,5 km) en een ruiterroute.

Wat te doen in Nieuwvliet

Wandelen en fietsen bij Nieuwvliet

Een wandelroute vlakbij Nieuwvliet waarbij je ook door de Verdronken Zwarte Polder komt is 'Land en water bij Nieuwvliet'. Met deze wandelroute heb je veel kans om water- en weidevogels te spotten. Hou je van fietsen? Met de mountainbikeroute 'Grensstreek' kom je langs plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen en zelfs in België!

Uit eten in Nieuwvliet

Op het strand bij Nieuwvliet zijn Strandpaviljoen De Boekanier en Strandpaviljoen Woest 17. Heerlijke plekken om met een hapje en drankje van het uitzicht op zee te genieten! Ook wat verder van de kust zijn toffe restaurants te vinden. Bij restaurant De Zeeuwse Kust maak je kennis met lekkernijen uit de streek.

Activiteiten met kinderen in Nieuwvliet

In Nieuwvliet is er ook voor kinderen van alles te doen. Bij Speelboerderij Pierewiet kunnen ze terecht in zowel een binnen- als buitenspeeltuin. Verder kunnen ze hier knutselen, skelteren, een potje minigolf doen of naar de kinderboerderij. Wil je uiteten met de kinderen? Dan is restaurant De Vijf Weeghen een aanrader. Hier is ook een grote speeltuin aanwezig.

Wil je meer van Nieuwvliet?

Wil je langer van Nieuwvliet genieten? Gelukkig zijn er genoeg fijne overnachtingsmogelijkheden. Bij Strandweelde kun je op het strand slapen in een leuk slaapstrandhuisje! En bij landgoed 'in de Morelleput' vind je rust en ruimte in een fijne B&B. Je hebt hier ook een theetuin en spellenschuur! Nog één laatste tip: Boerenhoeve. Dit is een landschapscamping met een eigen natuurgebied, waar van alles te doen is.

Ontdek ook

andere plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen