Schoondijke

Schoondijke

Het dorp Schoondijke ligt in Zeeuws-Vlaanderen. Het is een landelijk dorp op een kruispunt van wegen naar onder meer vissersdorp Breskens. Schoondijke is in 1652 ontstaan. Het vroegere Sconendica of Oud-Schoondijke, was er al eerder maar lag op een iets andere plek. Het is verdwenen door militaire inundaties.

Monument Schoondijke

Aan het Dorpsplein staat een beeld van een Zeeuws trekpaard. Het kunstwerk staat symbool voor de landbouw in de streek. Het werd gemaakt door Philip ten Klooster, die meer prominente beelden maakte die in heel Zeeland te vinden zijn.

Foto: René & Peter van der Krogt, standbeelden.vanderkrogt.net.

Schoondijke Hulsters molen

De Hulster molen is een beltmolen uit 1884, hoewel de molen in 1900 opnieuw gebouwd moest worden omdat die uitgebrand was. Er wordt nog steeds gemalen. Onder de molen zit een winkel waar je streekproducten kunt kopen. De molen is op zaterdagen geopend voor bezichtiging.

landbouwdag in Schoondijke

De jaarlijkse Moaneblussersfeesten en Landbouwdag in Schoondijke zijn een begrip tot in de verre omgeving. Veel muziek, tractors en een trekkertrek wedstrijd trekken veel publiek naar het dorp. Kijk voor nog meer evenementen in en rond Schoondijke in onze evenementenkalender.