Molen in Zuidzande

Zuidzande

Zuidzande ligt vlakbij badplaats Cadzand en is een populaire toeristische bestemming. De naam Zuidzande betekent zuidelijker gelegen, zandige hoogte. Het is ontstaan als een zandbank in de monding van de Zwinarm. Later is het samengevoegd met het eiland van Cadzand, het dorp dat nu aan de westkust van Zeeuws-Vlaanderen ligt.

Celeste inZuidzande

Restaurant

Zuidzande werd het eerste kerkloze dorp in Zeeland. In 1996 is de laatste kerkdienst gehouden en daarna werd het kerkgebouw in gebruik genomen als winkel. Tegenwoordig zit er een restaurant in de voormalige kerk.

Beltmolen in Zuidzande

Molen

De Zuidzandse molen dateert uit 1874. De beltmolen werd gebruikt voor het malen van graan. De molen aan de Sluissedijk is van veraf zichtbaar en is een kenmerk voor het dorp.

In Zuidzande vind je Atelier de Test. Het is een voormalige schuur voor Zeeuwse trekpaarden met spanten van zo’n 200 jaar oud. Kunstenaars en ambachtslieden uit België en Nederland hebben er hun mooiste keramiek staan.

Zuidzande ligt centraal ten opzichte van plaatsen als Cadzand, Groede en Sluis. Het is daarom een perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in Zeeland. Informeer bij een van onze Inspiratiepunten of bij Zeeland Vakantie naar de mogelijkheden.